ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Слагат православни кръстове на върха на знамената по изходите на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:08 / 29.04.2010Коментари (63)7750
Фирма „Чистота" поставя православни кръстове на върховете на всички мачти с националното знаме по входно-изходните пътни артерии на Пловдив, съобщи управителят Радослав Кошински.

Кметът Славчо Атанасов е получил от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай съгласие и благословия кръстовете да бъдат поставени като още един знак за силната духовна връзка между двете власти в Пловдив. Тази връзка беше поставена още при встъпването в длъжност на кмета Славчо Атанасов, който тогава получи благословия за мандата си от Пловдивския митрополит.

Кръстовете са изработени от метал и са с размери 1.30 метра на 80 сантиметра.

 


(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
предлагам да организираме подписка за махането на тези грозни кръстове
0
 
 
"В което не разбирам - вярвам!" Личното ми мнение е, че българският народ не е религиозен, а богобоязлив. "Червеното" ВМРО и други псевдопатриотарски организации обичат да се заиграват с тази християнска карта и съм напълно сигурен, че има достатъчно (и вярващи, и невярващи) балъци (балъкът е риба), които да се вържат. Аз лично не вярвам, че град, в който църквите имат РАБОТНО ВРЕМЕ, може да се гордее, че е "духовен". Да не говорим, че духовността е нещо повече от просто почит към религията. Нека кажем, че и Пловдив е много шарен град - както етнически, така и религиозно. Да кажем, че и всъщност всеки, който се е замислял по-обстойно върху моралните ценности на водещите религии по света (християнство, ислям, будизъм, шинтоизъм, хиндуизъм, трайбълизъм и т.н.), е схванал, че са близки, ако не и общи. Пловдив няма нужда от повече кръстове, а от повече духовност.
-1
 
 
Яд ме е! Яд ме е как Българина за около 150 г. от борец за свобода и вяра в господ се превръща в подлога! Превръща се в едно гнусно и бездушно псе!! Добре че има някои хора които все още вярват и се борят! България е християнска държава!!! Нека има кръстове навсякаде! Какво му е лошото?? А правенето на подобна анкета е убидно за всички Българи. Но тук в Българския "Абсурдистан" всичко е възможно!! АМИН!
-3
 
 
Като четеш коментарите от долу ще си помислиш, че го пишат само рязани карабини. Явно за българина е по-важно да се дават пари за нещо дето ще ти е удобно или ще ти напълни корема...абе ако не намажеш няма да си доволен. Давали се били пари за глупости...Мен тази символика ме кефи! Браво на кмета и на Радо Кошински
-1
 
 
И да слагат,и да не слагат,християнството беше успешно изкоренено през ХХвек от съзнанието на българите-коментарите тук го потвърждават: един плямпа за светска държава,друг се усеща "протохристиянин" (wtf?) Такива акции не променят нищо,така или иначе,на въпроса "какъв си?" отговора обикновено е "християнин съм", достатъчно е обаче да попиташ "вярваш ли в Бога" и получаваш "абе,сигурно има нещо"!!!!! За какво си говорим изобщо.... НЕ НАРОД,А МЪРША!
+2
 
 
за химн и знамената има анкети но за това Ц!!!
0
 
 
Не е зле това. Малко кич си пада кръст върху знамето, ама нека поне хората като влизат во Пловдив и да се замислят че тук е Християнска България (не казвам Православна-- щото това е продукт на схизмата сиреч разделението). Който е Атеист-Марксист да не гледа.
+2
 
 
България е светска държава, и кръстовете не им е мястото на знамето. Това си е чист популизъм. А за двете "власти" в Пловдив - това да не е Пакистан ?! Има една единствена власт - избрана с демократични избори, така че митрополита да вземе да се смири малко, че с тези амбиции и материална жажда няма как да мине през иглено ухо ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: