ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
50 милиона инвестиции наливат с копане, общината се чуди как да овладее гнева на пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 29.10.2009Коментари (14)6021
© Plovdiv24.bg
Постоянно действаща работна група ще координира дейностите на основните "копачи" на пловдивските улици. За това се договориха на днешната си среща представители на общината, ВиК, "Сити газ" и ЕВН, предаде репортер на Plovdiv.24.bg.

18 милиона лева ще инвестира ВиК, за целта трябва да разкопае 9 километра. 7 километра са заявили от ЕВН- Топлофикация, за да направят своите 4 милиона вложения. Около 10 милиона пък е инвестицията на "Сити газ" - с разкопаване около колелото на гарата, за да газифицират училище "Антим I" и болницата "Свети Мина" започват към средата на ноември. Още през декември ВиК ще разкопаят почти целия булевард "Марица-Север" - от моста до УХТ чак до моста на панаира, както и паважни улици в Кючук Париж. Кошмарът за всички обаче ще настъпи през февруари, когато ще започне подмяната на магистралния водопровод по бул. "Шести септември" от Съдебната палата до хотела на Ванко 1 и голямото кръстовище до новостроящата се "Била". Ще започне и копане по бул. "Мария Луиза" от църквата "Света Петка" пак до същото място - хотела на Ванко 1, и като за десерт обещават разкопки по "Гладстон" от "Васил Априлов" до "Руски".

ЕВН напъват през февруари да започват работа от улица "Арх. Камен Петков" през стадион "Ботев", където ще пресекат бул. "Източен", за да прекарат топло до училище "Душо Хаджидеков", което пък се намира до кръговото между "Богомил" и "Петко Д. Петков".

Отделно от това върви инвестиционната програма на общината. Черешката на тортата, според признанието на заместник-кмета Александър Константинов, ще бъде, ако общината изтегли 30-милионния заем и започне да оправя вътрешнокварталните улици.

"Изискал съм точни графици кое кога и как, за да не се допуска копаене, заравяне, асфалтиране и пак копаене и излагане", закани се заместник-кметът Руси Панчев, който поема контрола над координацията в свои ръце.

"Над 50 милиона лева ще бъдат налети догодина в инфраструктурата на града. Имаме интерес всички тези пари да бъдат инвестирани, но не може и да изселим за една година Пловдив. Задачата ни, макар и много сложна, е да създадем условия тези инвестиции да се изпълнят при най-малко неудобства за гражданите", обясни Константинов.


Още по темата: общо новини по темата: 14
22.11.2011 »
17.02.2010 »
13.01.2010 »
08.01.2010 »
30.11.2009 »
27.11.2009 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако тези в ОС имаха мъъъъъничко мозък в главата си, щяха още пролетта да се разберат с ВИК, ЕВН и ''Сити газ'' да започнат с работата през лятото и всичко да стане 3 в 1! Цяло лято Пловдив се беше изнесъл по село, на почивка и къде ли още не, а не сега, когато целият град се е прибрал и е започнала учебната година! Това е поредното доказателство, че Общината работи за нейните си ''бизнез'' интереси, които са в ущърб на пловдивчани. Ако пък разкопаят ''Източен'', ще е върхът на лайното!!! Предлагам, ако се стигне до това, да се дигнем на бунт!:))))
0
 
 
През зимата цената на строителството се увеличава драстично. Качеството на строителните работи се влошава също толкова. Това го знае всеки. На края на всяка календарна година всички бързат да усвоят средствата които са останали защото не могат да ги прехвърлят за следващата безпрепятствено. Това също би трябвало да го знаят всички защото е така от много години. Така ще бъде и за в бъдеще докато гражданите нямат думата, а те няма да я имат до следващите избори.
0
 
 
Защо в зимния сезон ще се копае?С право недоволстват хората. Пък и общината е права. Лятно време топло, зимно студено. През зимата да разкопаят, през лятото да заринат. Нали трябва да се правят инвенстиции
0
 
 
Не мога да разбера как ще се копа ноември месец- есен, валежи от дъжд или току-виж стяг завалял, а те ще копат тогава?? пффффф.....!!!!!Тежко, брате, се живее сред души неразбрани...!!!!!
0
 
 
Всъщност веселото е как разкопаването за смяна на старите тръби на водата и недостатъчните ел. трасета се нарича "инвестиция". За мен това си е поддържане на нужната инфраструктура на ВиК и ЕВН, която от десетилетия е морално остаряла. Иначе звучи внушително - "50 милиона инвестиции". Ти го мислиш - сьомга, пък то цаца било. Препържена даже.
0
 
 
Какво очаквате от бетонни глави, в тази община.Незабавно оставки на тези малоумници ,начело с Главчо,тьпанара.
+1
 
 
Браво!!!Копане му е майката!Ако трябва и по 2-3 пъти на едно и също място,както на колелото на гарата!
+1
 
 
Боже, дай мозък на неуките, некомпетентни в областта, в която се занимават...! Абе този ОС има ли мозък изобщо??? Тези мислят ли как ще стане всичко това?? Тежко, брате, се живее сред души неразбрани....!!!
на 29.10.2009 г.
+1
 
 
Там пише "пресекат Източен",което е двузначно и най-вероятно значи че просто ще прорежат двете платна напреки! Да дори това е простотия,като се има впредвид,че източен го правиха до миналата година,но все пак не е болка за умирачка и ако са хора ще го направят тъй че да не си личи че е копано.Но вие пак се хванахте не където трябва! Големия ще го ядем като разпорят 6ти септември и Мария Луиза от край до край!Но така е науката иска жертви.Дерзай Славчо аз съм с теб,пък ако ще и написаното в статията "Арх. Камен Петков" през стадион "Ботев",да е вярно! Копай Славчо,копай ако е нужно през централния кръг на терена копай,хем дренаж ще се получи,хем на път може да изринеш селския боклук.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
Академичната общност излиза на протест
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: