ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично място до Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:07 / 19.05.2024Коментари (1)8376
©
Един психолог се завръща от Чикаго в Асеновград, за да се събере със семейството си и да възроди едно от емблематичните места в града - едно от заведенията на главната улица.

Макар и категорична, че никога няма да се върне в България, след 15 години в Америка, днес адресът в личната карта на Антония Николова отново е Асеновград.

"По-хубаво от тук няма, но за да го разбера, се наложи да замина за чужбина. Всеки гради своя път и има различен път да стигне до това, което е важно за него - моят беше Америка", сподели Антония пред телевизия Bulgaria On Air в рубрката "Завърналите се".

Безвъзвратно изгубеното време и пропилените мигове с близките хора връщат Антония у дома.

"Дойдох си временно, тъй като майка ми претърпя много тежка сърдечна операция. Първоначално реших да се прибера за тези две седмици, те станаха месец и в рамките на този месец от работа вече ми забраниха да работя от чужбина, което ме подтикна към ситуация, в която вече нямах доходи. Направих си равносметка, че една къща и една работа не струват миговете с майка ми и баща ми, това е безценно. Реших да се върна, да продам къщата там и да си дойда у дома", разказа Антония.

Пътят на осъзнаване е дълъг. За Антония започва още когато следва във Варна. Учи "Психология на развитието" и не след дълго печели зелена карта за Америка. Не мисли много и стяга куфара - заминава през 2008 г. Не губи време, а започва да учи магистратура - специалност "Организационна и консултативна психология", специализира се и в "Личностни разстройства". Като най-голям успех определя пълното излекуване на своя пациентка.

"Младо момиче в инженерна сфера. Тя беше на по-висока доза лекарства, имаше и съдействие от нейния лекар. Заедно успяхме за няколко месеца да спрем антидепресантите и тя да си поеме по нейния път", каза тя.

Изживяла американската си мечта, сега Антония иска да сбъдне българската си. От вече година успешно съчетава психологията със заведението до река Чая.

"Баща ми е отраснал в съседната къща, научил се е да плува в реката до нас. Мястото носи много съдържание за мен и реших да поема тази нова мисия. Психологията не е лесна. Пандемията много се отрази на моите клиенти, което се отрази и на мен. Имах нужда от креативна почивка", призна Антония.

Платила високата цена на чужбина, но намерила отново себе си, тя се надява да бъде пример за дъщеря си с всичко, което прави.

"Асеновград започва да умира от центъра. Пълен е с празни заведения. Хората решават да отидат до Пловдив, където има всичко. Там оставят финансите си, а нашият град лека-полека умира. Ако нашият център расте и е жив, ще имаме повече удобства и за самите нас. Така няма да се налага 10 000 коли дневно да отиват до Пловдив и да се връщат", на мнение е младата ресторантьорка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На тях им трябва най-много помощ от колеги. Психолог нормален Не Познавам!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Отношенията София-Скопие
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: