ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
За 20 минути на обяд обиколка по най-натоварените булеварди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:44 / 25.09.2009Коментари (36)6129
11,45 часа. Започва проверка на трафика. Общинският бус, натоварен с журналисти, сред които и репортерът на Plovdiv24.bg, потегля от общината.

След "Руски" - наляво по "Шести септември". В 11,47 ч. следва десен завой по "Васил Априлов". Още две минути по-късно сме на кръстовището с "България". Светофарът не работи, но регулировчици насочват движението. "Има авария, в момента я отстраняват", обясни шефът на отдел "Организация и безопасност на движението" Борис Горанов. Прекъсната е връзка в захранването при ремонтните дейности в северното платно на булеварда, но от "Пътна полиция" веднага са заели позиция.

11,50 ч. На кръстовището между "България" и "Победа". "Петте минути, за които пристигнахме, са нормално време за трафик в условия на строителството, което в момента се извършва по булеварда", коментира Горанов. Не се ангажира да направи прогноза дали към 18 ч. движението ще става със същата лекота: "Интензитетът на движението зависи от необходимостта на хората да се предвижват от една до друга точка."  

"Драгиев и ко" и "Сити газ", които ремонтират подземната инфраструктура, работят по 12 часа без почивен ден. До 5 октомври ще са приключили и ще дойдат пътищарите от "Пътинженеринг", а те ще преминат към следващата отсечка - от "Победа" до "Васил Левски".

"Трафикът в целия град е тежък. Тези ремонти добавят допълнителни затруднения. Но станат ли новите булеварди, към средата на декември ще се поотпуши движението. Натовареността по този булевард ще си остане, защото в посока изток-запад е единственият изход към София. Големи инвестиции са нужни за изграждането на Източната тангента и за връзката "Модър"-"Царевец", за да се организира по-ефективно движението", обясни присъединилият се междувременно заместник-кмет Руси Панчев.

В 12,15 ч. бусът отново потегли. Три минути по-късно е при колелото на Панаира. Нормалното задръстване. Според Панчев кръговото вече не върши работа, трябва да се разслоят автомобилните потоци. "Особено като завали, става голямо задръстване. Вместо чадърите, вадят автомобилите", коментира той. Следва ляв завой и после отново наляво по бул. "Дунав", който поне в момента на проверката е лесно проходим. Няма обаче нито една спряла или паркирала отстрани кола.

Не така е след следващия ляв завой, вече по "Васил Априлов". Попадаме в тапа. Три паркирали в дясната лента коли усложняват движението. "Катаджиите трябва да идват да ги глобяват. Щура работа. Не смогваме да се справим с всички нарушители. Непрекъснато правим проверки, репатрираме, глобяваме... Ей ги сега тези тримата, всички трябва да ги заобикалят - тюхка се Панчев. - Снимайте ги и изпратете снимките в КАТ."

В 12,34 ч. бусът е пред общината, сравнително бързо и лесно предвижил се по целия маршрут. "И в 8 ч. сутринта можем да направим проверки, и вечерта, и по време на панаира", предложи Панчев.  







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.09.2009 г.
0
 
 
Колегата с главните букви. Да държавата е под всякъква критика, но държавата се прави от хората в нея. Така че ние сме под всякъква критика. Всичките ние. Това е истината.
Aнонимен
на 26.09.2009 г.
0
 
 
Стига сте мрънкали бе!!! След три месеца ще се кефим на нови булеварди, нов мост.... Да, можеше досега всичко да е готово, или пък да не става едновременно, но....както каза колегата преди мене - все пак сме в България... Лично аз очаквах далече по-големи задръствания, но за сега ситуацията е поносима. Май мрънкачите не са карали в София, за да видят що е туй истиско задръстване, и как там 1-2 км се минават за 40-45 минути. Хайде, стига сте плюли и храчили, то за някои угода няма!
Aнонимен
на 26.09.2009 г.
0
 
 
ДНЕС мИНАХ ПО СЪЩОТО ТрАСЕ КАТО ЖУрНАлИСТИТЕ-САмО чЕ бЕШЕ В 18 чАСА.ДО ТРАКИЯ МИ КОСВАШЕ ОКОЛО 55 МИНУТИ-НАПРАВО Е УЖАС!!!
0
 
 
вземете си колелета докато оправят пътищата аз така си реших проблема! няма смисъл да тръгна с колата за 5 километра и да се влача 2 часа
Aнонимен
на 25.09.2009 г.
0
 
 
ПРОЧЕТОХ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ . И НАПЪЛНО ГИ РАЗБИРАМ ХОРАТА ! НЕЩАТА СА ТАКИВА , ЧЕ ПРОСТО ТРЯБВА ДА ПРОУМЕЕТЕ , ЧЕ ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ ! ! !ПРИ НАС ЕДИН БУЛЕВАРД СЕ ПРАВИ ЗА 5 ГОДИНИ , А ХОРАТА ЕДИ КЪДЕ СИ ПРАВЯТ МЕГА ПРОЕКТИ ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ДА СЕ КОМЕНТАРИ , ПРИЕМАТЕ НЕЩАТА ТАКИВА КАКВИТО СА И ТОВА Е ..ОПРАВИЯ НЯМА ! ! ! ДЪРЖАВАТА Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА ! ! !
Aнонимен
на 25.09.2009 г.
0
 
 
Днес чаках на спирката на В и К на "6 септември" точно 52 минути за автобус 93 към Тракия. Оправданието на шофьора и кондуктора е задръстване в района на "Васил Априлов". От Градски транспорт отказват коментар - препратиха ме към диспечерите в Тракия. Като не знаят/или не искат/ да си организират работата нормално, да не изписват в автобусите телефон за контакти, на който никой от служителите им не може да даде смислен отговор. По-добре е преди тази линия / автобус 93/ да я включват в графа "губещи", да оптимизират маршрута й - примерно: Тракия, бул."6 септември", моста на "Адата", бул."Булгария" и например КАТ.
Aнонимен
на 25.09.2009 г.
+1
 
 
Каквото и да се пише, т.е. хвали и псува, то е ясно, че на Пловдив му трябва основен ремонт на пътищата. Необходимо е да се прояви разбиране и толерантност от всички. Уви! Всеки ден наблюдавам лумпени на пътищата в града.
Aнонимен
на 25.09.2009 г.
0
 
 
трафика трябва да се провери сутрин към 8.30 и вечер 17.30
Aнонимен
на 25.09.2009 г.
+1
 
 
Трафика си е нормален, натоварен. Няма задръствания, има много коли и светофари които са прекалено начесто. Не мисля, че е нормално по булевард, който е важна транспосртна артерия да има 2-3 светофара за 1 км и каквото и да правиш - спираш на всеки от тях!
Aнонимен
на 25.09.2009 г.
0
 
 
Много интересно как работят по 12 часа, почват в 8 и си тръгват към 17. Имам офис на Самара и ги гледам постоянно. След това няма такова време, може би само през ноща да минеш моста на Васил Априлов за 2 минути, нормално е 10 -15 само от р-т Стадиона до левия завой по България. Това е 1-2км. За Уличките м/у България и реката е божа работа кога ще стигнеш.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: