ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Затягат реда в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 08:50 / 25.02.2016Коментари (14)12696
© Plovdiv24.bg
Общината планира затягане на реда в Пловдив. На сесията си днес общинските съветници ще гласуват изменения и допълнения в Наредбата за обществения ред, предава репортер на Plovdiv24.bg. 

Предложението е на кмета Иван Тотев, а мотивите са по-голям контрол върху дейности, които нарушават спокойствието на пловдивчани и създават напрежение, както и подобряване условията за живот в града. 

Така например се въвеждат разпоредби за ограничаване на дейности като озвучаване на обществени места с електронни устройства на артисти, събирането за групови артистични изпълнения без разрешение на общината и други.

Plovdiv24.bg представя проекта за изменението на наредбата: 

§ 1. Чл.4, ал.7 се изменя, като текстът придобива вида:

"Ползването на общински площи от улични музиканти, певци, артисти и други самодейци, както и използването на електронни усилвателни устройства на обществени места и събирането за групови артистични изпълнения, без разрешение от Кмета на Община Пловдив или упълномощено от него длъжностно лице.."

§ 2. Чл.5, ал.4 се изменя, като текстът придобива вида:

"Търговията на пиротехнически изделия без надлежно разрешение от органите на МВР за търговия с пиротехнически изделия, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия."

§ 3. Чл.11 , ал. 8 се изменя като текстът придобива вида:

"Забранява се озвучаването на части от заведения за хранене и развлечения, които са оградени и/или покрити с леки заграждения, изпълнени от полиетилен, поликарбонат, брезент и/или други подобни материали,както и озвучаването на откритите площи на такива заведения, както следва:"

§ 4. Чл.11 , ал. 8 , т.1 се изменя като текстът придобива вида:

"т.1 За обекти, намиращи се в жилищни сгради, в сгради със смесено предназначение, както и в радиус 30 м. от тях, в часовия интервал от 14.00 часа до 16.00 часа и от 23.00 часа до 07.00 часа."

§ 5. Чл.15 , ал. 1 се изменя, като текстът придобива вида:

"Организаторите на обществени мероприятия на открито, се задължават да уведомят писмено кмета на Община Пловдив в срок най-малко три работни дни преди началото му, като посочват целта, мястото и времетраенето на събитието и предполагаемия брой на участниците. "

§ 6. Чл.15, ал.2 се отменя.
§7. Чл.15 ,ал.3 се отменя , като текстът се пренася в нова ал.2:

"Организаторът осигурява собствена или наета охрана за спазване на обществения ред, медицинско обслужване, транспорт и ако е необходимо съдействието на органите за противопожарна безопасност".

§ 6. Чл.15, ал.4 се отменя ,като текстът се пренася в нова ал.4 на чл.16:

"Организаторите на обществено-политически, протестни и всякакви други масови прояви се задължават да спазват предварително заявените в общината място, време и маршрут на движение."

§ 7. Чл.16, ал. 1 се изменя като текстът придобива вида:

"За провеждане на събрание или митинг на открито организаторите писмено уведомяват кмета на общината най -малко 48 часа преди началото му , като посочват организатора, целта, мястото и времето на събранието или митинга."

§ 8. Чл.16, ал. 2 се изменя като текстът придобива вида:

"За провеждане на манифестация организаторите уведомяват писмено кмета на общината за целта, времето и пътя на движението на манифестацията най-малко 72 часа преди провеждането й, а в неотложни случаи - най-малко два дни."

§ 9. Чл.16, ал. 2 се изменя като текстът придобива вида:

"Автомобилните, спортните състезания, кросовете и други мероприятия по улиците и площадите се провеждат след разрешение, издадено от упълномощен от Кмета на Община Пловдив ресорен Заместник-кмет. Организаторите на мероприятието се задължават да уведомят писмено кмета на Община Пловдив на -малко 5 (пет) работни дни преди провеждането му.Община Пловдив уведомява за мероприятието ОДМВР - Пловдив."

§ 10. Чл.24, ал.3 се изменя, като текстът придобива вида:

"При наличие на жалби за шум в околната среда, в случаите описани в чл.4, ал. 3 от настоящата наредба, се извършва измерване на показателите на шум от специализирана акредитирана лаборатория или от упълномощени от кмета на общината общински служители, притежаващи необходимата квалификация за контрол ,измерване и оценка на шумовите нива в околната среда."

§ 11. Създава се нова алинея 4 към чл.23 със следния текст:

"При надвишение на законово регламентираните норми, доказано въз основа на измерванията, служителите на Община Пловдив от специализираните служби по контрол съставят констативни протоколи или актове.

В протоколите се отразяват констатираните факти и обстоятелства , дават се задължителни предписания с посочване на срокове и отговорни органи и лица за изпълнението им . При неизпълнение на предписанието на контролните органи на нарушителите се налага санкция."

§ 12. Чл. 22, ал.7 се изменя , като текстът придобива вида:

"Продажба, нарязване и/или складиране на дърва и дървен материал в частни имоти, в които няма строителство, но са разположени складове за дърва и дървен материал без съответното разрешение от общинската/районната администрация и след съгласуване със специализираните контролни органи - РЗИ, службите по противопожарна безопасност и др."








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Rosica Slavcheva
премахни филтъра

+2
 
 
А каква ще е глобата за стопаните на кучета,които ги оставят да вият с часове по терасите,лаят всеки миновач.Не може да си отвориш прозореца,а за излизането отвън да не говорим.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: