ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Воеводите" с предложения към Тотев за над 10 000 000 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:19 / 26.01.2012Коментари (13)4057
© Plovdiv24.bg
Във връзка с подготовката на проектобюджета на община Пловдив за 2012 г. и изхождайки от намерението да бъдат решени поне част от проблемите на община Пловдив, свързани с повишаване качеството на предлаганите услуги и подобряване на социалната, здравна, образователна, спортна, транспортна, комуникационна и пътна инфраструктура, ВМРО-НИЕ предлага на вниманието на кмета Иван Тотев следните предложения, които да бъдат включени в проектобюджета:

1. Да се предвидят и заложат целеви средства за текущ и основен ремонт на ЦДГ, ДЯ и ОДЗ-та в община Пловдив. Планираните средства да бъдат не по-малко от 3 млн.лв,като се приложи списък със заведенията, за които са планирани. Тези средства да са извън средствата от Специализирания общински фонд, за които има сключени договори с изпълнители.

2. Съгласно договор за концесията на спирките и подписания към него анекс община Пловдив има ангажимент, през първия етап да предаде 74 броя заслони на спирките от масовия градски транспорт. Ето защо е необходимо да бъдат заложени не по-малко от 700 хил. лв.

3. Спорт. Да се заложат средства в размер на минимум 1 млн. лв. за подпомагане на спортните клубове, регистрирани на територията на община Пловдив, като средства са за подготовка и участия в регионални и национални първенства.

Отделно от тези средства да се предвиди целево финансиране на:

-Баскетболен клуб Академик-мъже-30 хил. лв.;
-Волейболен клуб Марица-жени-30 хил.лв.;
-Волейболен клуб " Виктория волей"-мъже-30 хил.лв.

4. За подобряване достъпа на хората с увреждания, както и в изпълнение на чл.4,т.4 и чл.32 от Закона за интеграция на хората с увреждания, да се осигурят средства за проектиране и изграждане на необходимите съоръжения за достъп на хора с двигателни проблеми, до сгради общинска собственост, в които е настанена администрацията на община Пловдив, в това число районните администрации и общинските предприятия. Да се предвидят и 100 хил.лв. за т.нар. "скосяване" на бордюрите по тротоарите в близост до кръстовища, пешеходни пътеки,ДКЦ-та, болници,аптеки, в близост до местата на масовия градски транспорт, за безпроблемно придвижване до паркове,междублокови градинки и зелени площи.

5. За подобряване на пътната инфраструктура да се предвидят и заложат в бюджета средства за:
-асфалтиране на бул. "Шести септември", в участъка от бул. "Цар Борис 3 Обединител" до бул. "Васил Априлов"- прогнозна сума според количествената сметка изготвена от експертите в дирекция "СМСТИ" на община Пловдив.

6. Да се заложат средства в размер на 70 хил.лв. за изграждане на паркинг в р-н Южен,бул. "Никола Вапцаров" №23,до блок 1035.

7. Да се предвидят средства в размер на 420 хил.лв. за ремонт и облагородяване на околоблокови и междублокови пространства и градинки, като се разпределят за всеки район по 70 хил.лв. Да се задължат районните администрации да изготвят необходимите проекти, като се предвидят и мерки за засаждане на нова храстова и дървесна растителност.

8. В бюджета на община Пловдив да се предвидят 100 хил.лв. за помагане на млади пловдивски семейства, до 40 годишна възраст, които имат репродуктивни проблеми.Средствата да бъдат за първоначалното изследване на тези семейства, а не за самите процедури по ин витро.

9. За решаване на проблема с безразборното паркиране в централна градска част и в зелените площи да се предвидят 300 хил. лв. за закупуване и монтиране на антипаркинг колчета.

10. За подобряване на пешеходната инфраструктура, както и за осигуряване безопасността на пешеходците да се осигурят 1 млн. лв. за ремонт и изграждане на тротоари. Да бъде утвърден от Общински съвет-Пловдив списък с предложените отсечки.

11. Да се предвидят 50 хил.лв. за проектиране на нова детска ясла в р-н Тракия.

12. Да се осигурят 300 хил.лв. за вертикална сигнализация.

13. Да се заложат в бюджета 300 хил.лв. за поставяне на афишни колони за разлепяне на плакати,обяви и други информационни брошури. Поставянето да се извърши съгласно одобрена схема за разполагането им.

14. За решаване на част от проблемите да се осигурят 400 хил.лв. за подмяна на водопровода и канализацията в Стария град, както и за пренареждане на калдъръма.

15. В изпълнение на влезли в сила заповеди за събаряне на опасни сгради,както и за да се предотвратят инцидент, да се предвидят 100 хил.лв. Списъкът да се утвърди от ОС.

16. С оглед необходимостта от осигуряване на необходими условия да се предвидят 300 хил.лв. за изготвяне на проект и изграждане на покрит пазар за продажба на плодове и зеленчуци в р-н Северен, кв. Гагарин, на ул. "Огражден".

17. Да се предвидят 60 хил.лв. за цялостно проектиране на двата бряга на река "Марица" в участъка от бул. "Копривщица" до бул. "Източен".

18. С цел осигуряване на пешеходната безопасност и в изпълнение на нормативната уредба да се предвидят 100 хил.лв. за закупуване и поставяне на декоративни оградни платна в разделителните ивици на улиците и булевардите.

19. Да се осигурят 100 хил.лв. за закупуване и поставяне на мантинели на местата с повишена опастност. 

20. Във връзка с насърчаване на придвижването с велосипеди, както и в изпълнение на приетата Стратегия "Пловдив-град на велосипедиста" да се осигурят 20 хил.лв. за изработване, закупуване и поставяне на стойки за заключване на велосипеди. Да се предвиди разполагането им на 20 до 30 обществени места с висок интензитет на движение и изследвана необходимост от предоставяне на такъв тип услуга. Да се предложи списък, който да се утвърди от ОС- Пловдив.

21. За изпълнение на законовите и нормативни изисквания да се осигурят 200 хил.лв. за проектиране и изграждане на такси- стоянки. Проектите да се изработят, след което да се възложи изпълнението.

22. За продължаване инициативата по почистване на Пловдив два пъти годишно да се осигурят 15 хил.лв. за организационно подсигуряване и материално обезпечаване на почистването на общите площи на територията на Пловдив с чували за еднократна употреба, ръкавици, храсторезачки, косачки за трева и други необходими средства.

23. За подобряване на градската среда и осигуряване на подходящи места за игра на децата, съответстващи на Наредба №1 на МРРБ от 2009 год. да се осигурят 400 хил.лв. за проектиране и изграждане на 8 бр. детски площадки,като 3 от тях да са в р-н "Централен" и по 1 в останалите пет района.

24. Да се осигурят 20 хил. лв. за изплащане на средства на надарени и отличили се пловдивски деца. Да се внесе до 06.02.2012 год. в Общински съвет списък с предложение за отпускането на парите съгласно Наредбата на общината. Списъка да бъде приет от ОС и да стане част от бюджета на общината за 2012 год.

25.С оглед осъществяване на икономии от заплащане на ел. енергия да се осигурят 200 хил.лв. за поставяне на енергоспестяващи крушки в Стария град.

26. С цел повишаване сигурността на спортуващите на територията на Гребна база да се предвидят 30 хил.лв. за възстановяване на липсващото осветление от северната страна на Спортния диспансер.

27. С цел по-добрата подготовка по кандидатстване по оперативните програми да се предвидят 100 хил.лв. за проектиране на градинката до ц. "Света Петка"; парк "Рибница" в р-н Северен; междублокова градинка на ул. "Капитан Райчо" до ТЦ "Гранд", както и други.

28. Да се предвидят 100 хил.лв. за закупуване и поставяне на пейки.

29. Да се осигурят 60 хил.лв. за подмяна и поставяне на кошчета за отпадъци в зелените площи.

30. Да се предвидят 400 хил. лв. за осигуряване на аварийно стълбище в сградата на община Пловдив, на пл."Централен" №1,както и в изпълнение предписанията на Районна служба по пожарна и аварийна безопасност.

Обща сума на направените предложения: 10 035 000 лв.



Още по темата: общо новини по темата: 13
15.08.2012 »
16.02.2012 »
16.02.2012 »
16.02.2012 »
16.02.2012 »
15.02.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на twoface
премахни филтъра

+1
 
 
Много интересно господата пак са взели една част от програмата на общината на новото управление, но за съжаление не са разбрали последователността и финансите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: