Стажанти от цял свят ще работят в пловдивски детски градини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:23 / 03.07.2014
2043
За втори път в рамките на 2014-та година стажанти от цял свят ще работят в детски градини на територията на Община Пловдив. Стажантска програма "Светът като детска площадка" се реализира за трета поредна година. Целта е да се насърчат децата да бъдат активни. 

Една от идеите в проекта е толериране на хора от различни страни и етноси. Част от идеята е и децата от детските градини да придобият нов социален статус и подобрят английския си език. 

Проектът е разработен от район "Западен" и клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл, съвместно с АИСЕК- Международна студентска организация. На втория етап от началото на месец юли до средата на август в Пловдив ще има стажанти от три континента -Африка, Азия и Европа. В 10 детски градини, от които 5 са от район "Западен", ще се проведе образователен обмен със стажанти от Египет, Тунис, Китай, Хонг Конг, Тайван, Русия и Полша.

Официалното стартиране на втория тур на проекта ще се състои под патронажа на кмета на район "Западен" Димитър Колев на 7 юли 2014 г. от 11.30 ч в ОДЗ "Боряна", ул.""Буревестник" 3 А. 

Поканени са Емилия Аджова и Добринка Кузмова - главни експерти ПУВ РИО Пловдив, началник отдел "Образование" към Община Пловдив Донка Щилянова, експерти "Образование" на районите в Пловдив и директори на детски градини.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!
Заради събора "Прослав" пее и танцува" ограничават движението в ч...
Най-отровните паяци, влечуги и други екзотични животни на уникалн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).