Пловдив става кулинарната столица на България със Street Food & Art Festival

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
09:25 / 25.05.2019
6118
През 2019 Пловдив е много повече от Европейска столица на културата, тъй като от 1 до 4 юли ще се превърне и в кулинарна столица на България! Един от най-вкусните арт фестивали у нас – Street Food & Art Festival – ще събере в парка около Гребната база едни от най-добрите готвачи, популярни лица, артисти, ресторанти на колела и фенове на street food културата.

Програмата на фестивала става все по-пъстра, вече е ясно и кои кулинарни блогъри ще направят свои демонстрации директно пред посетителите и ще разкажат за своята страст към храната.

Това са Адриана Гюзелева, която не крие страстта си към италианската кухня; Карина Попова, позната ни като един от най-колоритните участници в Masterchef 2017, Люси Евтимова, която може да ви сготви дори рецепти от филми, както и Ан Фам – редактор на сайта "Тоест“, чиито виетнамски корени ще й помогнат да разкрие пред публиката чара на виетнамската кухня. Ще разберем и как е възможно да сме във форма без да се лишаваме от вкусни десерти – лично от автора на книгата "Здравословни десерти“ и личен инструктор Генади Генадиев.

По традиция всяка фестивална вечер приключва с акустични концерти и лятно кино със специална селекция кулинарни филми. Музикалните хедлайнери – част от които ще видите и да готвят, са Стефан Вълдобрев, P.I.F., Филип Аврамов и група "Джинджифил“, индийците TAPI Band и много други.

Очаквайте пълната програма и още много любопитни новини около фестивала.

Фестивалът е с вход свободен.

Street food & Art Festival тази година ще се проведе в Пловдив, Бургас и Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).