ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив начело и в друга черна класация: Тук стават най-много тежки катастрофи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:28 / 07.07.2015Коментари (13)6026
© Plovdiv24.bg
"Пловдив и областта са на едно от челните места в страната по пътно транспортни произшествия със загинали или тежко ранени", съобщи в интервю инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ "Пътна полиция" - Пловдив.

"Нареждаме се веднага след София град и останалите големи областни центрове в България, а през последните години, особено през 2015 -та травматизмът при инцидентите по пътищата се увеличи и достигна високите стойности от 2008 година", отбеляза той.

По думите му, от началото на годината до вчера - 6 юли, на територията на областта са възникнали 508 тежки ПТП-та с 43-ма загинали и 659 ранени, както и над 4000 пътно транспортни произшествия с материални щети.

Според инспектор Гиргинов, основните причини за тежките инциденти по пътищата са несъобразената скорост, отнемането на предимство, навлизането в насрещно движение, неправилното изпреварване, неспазването на дистанция и употребата на алкохол. В тази насока са и мерките, които предприемат органите на полицията.

"В унисон с обществените и граждански изисквания за осъществяването на контрол, ежедневно в светлата и тъмната част на денонощието се извършват специализиране полицейски операции на територията на областта", подчерта Ботьо Гиргинов.

"Насочваме вниманието и към по-малките населени места, където факторът познанство между хората и полицейските служители играе все още голяма роля върху осъществяването на контрола, като изнасяме полицейски патрули по тези места", разказа още инспекторът от КАТ "Пътна полиция" - Пловдив.



Източник: радио Пловдив







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на даниела бойчева-паскова 1
премахни филтъра

+5
 
 
Мъка , пълна мъка е да караш в Пловдив.Или ще си бъркат в носовете чакайки светофара да стане ярко зелен , или на бледо червено фучат , мигачи -кой туй нещо и тн .Абсолютна АНАРХИЯ!!! В Пловдив важат следните правила : 1. Никога не спирайте заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ви. 2. Първото зърнато място за паркиране ще бъде и последното. Заемете го светкавично. 3. Винаги се оглеждайте наляво и надясно, когато пресичате на червено. 4. Никога не използвайте мигачи, когато променяте посоката си на движение. Те само предупреждават останалите шофьори да дадат газ и да ви попречат на маневрата. 5. Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви. 6. Винаги когато е възможно, спрете насред пешеходната пътека, за да попречите на колкото се може повече пешеходци. А ако някой от тях стъпи на зебрата пред вас, дайте газ и клаксонирайте, докато не го изгоните обратно на тротоара. Пешеходците са безправни участници в движението. 7. Паркирайте на тротоарите при всяка възможност, така че пешеходците да бъдат принудени да слязат на улицата. Там другите шофьори ще се погрижат за тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: