ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Петър Петров: С победата на ГЕРБ идват добрите времена за Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 05.10.2011Коментари (10)4733
©
Петър Петров спечели частичните местни избори за кмет на район "Източен" преди две години, след като предшественикът му Иван Тотев беше избран за депутат от ПП ГЕРБ, а след това назначен от премиера Бойко Борисов за областен управител на Пловдив. Той влезе с летящ старт, защото като заместник на Тотев беше негова дясна ръка. Тази година му отнеха близо милион лева приходи от наеми на гаражи, но той не миряса и продължи да работи за инфраструктурата на района. Трудно му е да прости неспазеното обещание на Славчо Атанасов за нови детски ясли с млечна кухня.


- Господин Петров, в края на мандата как бихте оценили свършеното през последните четири години в район "Източен"?

- Мандатът беше много успешен. Инж. Иван Тотев толкова високо вдигна летвата през първите две години, че аз нямаше как да сваля нивото. В "Източен" се случиха най-много добри промени.

- Бихте ли припомнили някои от тях?

- Районът е с най-добрата инфраструктура в града. Улични дупки ние не кърпим. Отвори ли се някоя някъде, преасфалтираме. Едва откакто Славчо Атанасов ги взе тази година под своя опека, тук-там зейнаха някои.

- Не е ли негова тази отговорност? 

- Може ли кметът на втория по големина град да се занимава с подобни неща - да пълни дупки и да сади цветенца?!.... Нали затова сме районните кметове - най-близо сме до хората и първи научаваме за дребните неща, които ги тормозят.

- На Вас Ви беше лесно с многото пари, които събирахте от наемите на гаражи, в района има много метални клетки...

- Така е, но не е толкова важен броят на гаражите, колкото събираемостта. Когато поехме властта преди четири години, приходите от наеми бяха едва 150 хил. лв., а сега гонят милион.

- Освен в перфектните улици, в какво други ги вложихте?

- Винаги сме съобразявали инфраструктурната си програма с желанията на хората, нали в крайна сметка те дават парите, за да станат кварталите им по-добри за живеене. "Източен" е най-осветеният район в целия град, с най-благоустроените междублокови пространства. Някои не бяха пипвани от 60-те години на миналия век, когато са били построени. Много неща се случиха за първи път тук.

- Какво по-точно?

- В парковете "Каменица", "Чайка " и "Изгрев" изградихме първите три уникални детски площадки, съобразени с най-високите европейски стандарти. За първи път въведохме в експлоатация фитнес на открито, сертифициран в Европейския съюз. Първи в страната направихме и площадката за децата с увреждания от дневния център "Света Анна". В училище "Васил Левски" изградихме футболно игрище по западен образец". Всички седем училища и девет детски градини в района са санирани със средства от фонд "Козлодуй". Районът стана един от най-привлекателните за бизнеса. Един след друг се появиха обекти на много търговски вериги, на наша територия е и един от най-големите молове в страната. Това повишава качеството на живот.

За първи път проектирахме и построихме две чисто нови улици - продължението на "Богомил" и връзката й с ул. "Славянска", която хората неофициално наричат помежду си "Гербер". Изградихме много паркоместа, дори с министъра на отбраната се срещах, за да решим проблема с паркирането по ул. "Радко Димитриев". 

- А в "Столипиново" промени ли се нещо?

- За 300 хил. лв. осветихме целия квартал, направихме тротоари, така че и жителите там да усетят промяната. Още много неща бях намислил за района, но през последната година ни взеха парите от гаражите. Сега разполагаме с 218 хил. лв. от наеми на временни преместваеми съоръжения и до стотинка ще бъдат вложени отново за благоустройство.

- Какво най-важно от приоритетите Ви остана незавършено?

- Детските ясли на ул. "Вратцата" № 4, за която отдавна сме готови с проект, но и отдавна разбрах, че на обещанията на Славчо Атанасов не може да се разчита. Чакам след победата на ГЕРБ на предстоящите избори да дойдат добрите за града времена. Нашият кандидат за кмет Иван Тотев е човекът, който с подкрепата на държавата, ще направи така, че Пловдив да се превърне в икономически и туристически център, както и да си върне блясъка на културната и спортна столица на България. Сигурен съм, че пловдивчани ще направят своя избор и ще гласуват с № 2 в бюлетината.


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Макавели
премахни филтъра

0
 
 
ГЕРБ си отива ти за ГЕРБ ми говориш!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: