ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опасно! Пешеходци по велоалеите в Пловдив!
Автор: Васил Динев 09:13 / 19.03.2019Коментари (68)12136
© Plovdiv24.bg
Нека промяната започне от нас и да мислим за реда! Така читателка на Plovdiv24.bg започва писмото си до нашата медия. За какво по-точно става дума? "Здравейте! Ако ми позволите, бих искала чрез вашия сайт да се обърна както към гражданите на Пловдив, така и към отговорните по въпроса общински органи на реда! В началото на пролетно-летния сезон все повече пловдивчани и гости на Пловдив избират да се придвижват с велосипеди из града, както и на Гребната база! Това е прекрасен начин на придвижване - екологичен, приятен, разтоварващ трафика и полезен за здравето!

Има обаче един проблем, който за момента се неглижира, но смятам, че съвсем скоро има опасност да доведе до сериозни инциденти, особено на Гребната база - масово по велоалеите се движат нерегламентирано пешеходци и още по-опасно - деца! На няколко пъти ставам свидетел на ситуации, в които можеха сериозно да пострадат деца и един възрастен и само бързите реакции на велосипедистите го предотвратиха! Представете си велосипедист 60-70 килограма да връхлети върху малко дете със скорост около 20-30км/ч???

Апелирам всички родители да пазят децата си по-далеч от велоалеите, както и да не им дават лош пример, като сами се движат върху тях като пешеходци!!! Не само, че е опасно, но и възпрепятства упражняването на един приятен и безвреден начин на придвижване!

Нека да бъдем по-отговорни по-добронамерени един към друг и не пречим на другите хора около нас! Призовавам и всички велосипедисти да спазват правилата за движение и да карат по велоалеите, за да не пречат на движението!

Пешеходци - не заставайте по местата за велосипеди по кръстовищата - имате си пешеходни пътеки! Не на последно място - отправям остра критика към хората от Общинска охрана на Гребната база - обикаляйте повече и поне правете забележки на пешеходците, които пречат на велосипедистите! Не чакайте да стане инцидент, за да се раздвижите! Само ако сме толерантни един към друг, можем да живеем по-спокойно и приятно в този прекрасен град!"


Още по темата: общо новини по темата: 142
09.03.2024 »
13.09.2023 »
13.06.2023 »
20.01.2023 »
22.10.2022 »
03.10.2022 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на valger
премахни филтъра

+9
 
 
Тия, които оправдават хората от снимката и мрънкат за отнемането на части от пешеходното пространство - вие луди ли сте или малоумни?! На снимката се вижда, че пешеходното пространство е 2 ПЪТИ по-голямо от велоалеята! Има малоумници, които при свободен цял пешеходен тротоар, се разхождат по велоалети. Идва обаче и другия въпрос - малоумните велоалеи, каквито са тези на гребната база. Няколко пъти присъствам на разправии между велосипедисти и пешеходци там! Според мен събота и неделя трябва да направят страната от към зоологическата градина забранена за велосипедисти, защото става хаос и анархия! Хиляди пешеходци трябва да се съобразяват с няколко десетки велосипедисти. Да не говорим, че е опасно да си водиш детето на гребната база тогава, защото велосипедистите са се помислили за господари на велоалеите и има някои, които не и им пука особено, че там има малки деца, с които са длъжни да се съобразяват и карат като изтървани!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: