ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общинските съветници се скараха заради 1 100 000 лв., предназначени за ромска фондация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:27 / 29.03.2012Коментари (41)5862
© Plovdiv24.bg
Фондация "Рома" скара общинските съветници на днешното заседание на ОбС Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Става въпрос за 2 предложения от дневния ред, касаещи отпускането на фондацията на близо 1 100 000 лева. Градският парламент отдели над 2 часа за дебати по тези предложения.

Първото предложение, което разбуни духовете, беше прегласуване на старо такова от 15.12. 2011 г. Там се визира проект "Образование-равен старт" по ОП "Развитие на човешките ресурси", по който от бюджета на Община Пловдив се отпускат близо 400 000 на петимата партньори по проекта, единият от които е фондация "Рома". Останалите 4 партньори са Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, както и училищата СОУ "Братя Миладинови", ОУ "Пенчо Славейков", ОУ "Йордан Йовков". Този проект предвижда ученици от ромски произход да могат да продължат образованието си след завършване на 7 и 8 клас в някое от училищата, участващи в него. 

Днешната промяна, която бе приета въпреки протестите на опозицията, касае излизането от проекта на училище "Панайот Волов" и влизането на негово място на СОУ "Братя Миладинови", което е в "Южен". Според опозиционен съветник това е неприемливо, тъй като във въпросното школо няма ученици от ромски етнос. Отделно, от опозицията смятат, че Антон Карагьозов, представляващ "Рома", е в конфликт на интереси.

Второто предложение касаеше подписването на договор между общината и "Рома" по тригодишен проект за откриване на услуга "Семеен консултативен център в кв. "Столипиново" с капацитет от 100 деца, като за всяко от тях са предвидени по 2560 лева на година от социалното министерство. Главният мотив на опозицията предложението да отпадне бе, че Общината сключва договор с "Рома", без да има обявен конкурс преди това. Вносителят Георги Титюков поясни, че това е безсмислено, защото само "Рома" и още една организация в Пловдив притежават нужния лиценз.

"Неприемливо е екипът на "Рома", обучен и много добре работещ с малцинствата в "Столипиново", да бъде освободен от работа и след време пак да се набира такъв", заяви Титюков.

И двете предложения бяха приети.



(c) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на popina
премахни филтъра

+11
 
 
Давайте да организираме протест народе, то стана ясно ,че тази наглост и безочие няма да спре,до кога ще ги траем да ни манипулират по този начин и да не приемат на сериозно нашите искания. До кога ще изнемогваме и ще се чудим как да се прехранваме и да си плащаме битовите сметки, да се чудим как да преживяваме ден за ден без да имаме работа ,докато тези господа раздават милиони левове да спонсорират Циганите и етноса им. Това вече е върха на наглостта. То това не се трае, то ние търпяхме търпяхме търпяхме ,аплодирахме ги как ли не, назначихме ги като обещаваха, а да вземат решени,а да вземат решение, а да ни обърнат внимание, но на среща никакъв отклик, ама и ние вече просто не можем да търпим. Давайте да се организираме както правят по другите краища на България и да им натикаме нашите искания и проекти пред носа им. Те ни взеха за подигравка,няма какво само да си траем давайте да се съберем някъде и да им покажем дали няма да се съобразяват с нас.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
БК Академик Пловдив
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: