Нова сграда изниква на 20 метра от Централна поща

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
17:41 / 12.04.2024
14258
Нов обект от веригата Verona residence се планира да се появи съвсем скоро на пъпа на Пловдив. Имотът е с административен адрес "Гладстон" 6 и е част от историческата зона Филипопол-Тримонциум-Пловдив, предава Plovdiv24.bg.

Още през 2006 г. на мястото са започнати археологически разкопки с разрешение Археологическия музей при БАН, но проучването е замразено заради спиране на финансирането от инвеститора. В продължение на 13 години обектът е бил сметище и чак през есента на 2019 г. НИНКН издава ново разрешение за продължаване на разкопките. Тогавашният собственик - фирма "Йоана Акинита" ООД с управител Теохарис Папаманолис, подписва договор с Регионалния археологически музей за извършване на спасителни археологически разкопки, графично фотодокументиране, опазване на откритата археология. Съръководители на теренните проучвания са известните пловдивски археоложки Мая Мартинова и Биляна Груева, специалисти в градска археология. 

Работата на обекта е спряна след като пловдивчани сигнализираха институциите и медиите, че теренът незаконно се разкопава. Така в продължение на близо 5 години не се извършват никакви дейности. Очевидно междувременно собствеността е била променена и имотът е придобит от пловдивската фирма "ПИ БИЛДИНГ 2020" ЕАД с прокурист Вероника Иванова.

Съвсем наскоро на предпазната ограда на имота се появява рекламен надпис "Verona residence". Засега указателна табела с параметрите на обекта не е поставена. Предполага се, че ще бъде категория лукс, подобно на сградата на мястото на къщата на Куцоглу няколко метра по-назапад.

"Цялата археология е минала с одобрение от МК и са описани тези останки, които да се вградят оценени не като ценни. Всичко друго са го експонирали и аз го купих с всички тези разрешения" - уточни Иванова за Plovdiv24.bg.

Бизнесдамата Вероника Иванова, която стои зад обектите с марка "Verona residence", получи условна присъда от 6 месеца и глоба от 2000 лева за това, че бутна без разрешение къщата на Куцоглу.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
31.10.2019 Нов строеж на 20 метра от Централна поща разбуни духовете!
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).