Нов живот за "Приложение" след 10-годишна пауза

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 12.11.2014
1869
Изложбата "Приложение - пловдивски приложници 2014" се открива на 14 ноември, петък, от 18 часа в залата на ул. Гладстон 32. Кураторът Костадин Отонов дава нов живот на проекта си пловдивски приложници да се представят с обща изложба под шапката на Дружеството на пловдивските художници и Община Пловдив. 

10 години изминаха от предишното издание на "Приложение", припомня Отонов, който сега е поканил 20 творци. Повечето художници са познати на публиката с лични авторски изяви през изтеклото десетилетие - има доайени, има и млади. 

Някои участват в обща експозиция премиерно, или в ново амплоа - уточнява кураторът, утвърден приложен график. Той е замислил "Приложение - пловдивски приложници 2014" като 20 ярки мини самостоятелни изложби - керамика, дърворезба, стенопис, приложна графика, мозайка, иконопис, сценография, накити. 

"Завръщането на "Приложение" след 10-годишна пауза в залата на "Гладстон" 32 е значимо арт събитие не само за Дружеството на пловдивските художници", убедена е неговият председател, художничката Снежана Фурнаджиева, а и за културния живот на Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).