ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кастрят булеварди и подлези от инфраструктурната програма на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:14 / 25.06.2010Коментари (8)4580
Славчо Атанасов привиква общинските финансисти, заместника си Петко Атанасов и директора на капиталното строителство инж. Тошо Пашов, за да умуват какво от тазгодишната инфраструктурна програма ще се окастри.

"Оказва се мисия невъзможна, голяма част от реализацията й е обвързана с 15-те милиона от сделката със софийския боклук, които стават все по-виртуални поради отказа на правителството да изпълни поетите към Пловдив задължения", коментира кметът пред репортер на Plovdiv24.bg.

От общо договорените с правителството 26,5 млн. лв., оформени и с решение на Министерския съвет на заседанието му от 7 октомври м. г. /Вижте галерията/, пристигнаха само предвидените за 2009-а 800 хил. лв. като първи транш за почистването на Марица. За тази години са разписани 15 млн. лв., а за 2011-а - 10,7 млн. лв.

Мъчителни преговори с правителството миналото лято проведе излъчена от всички политически сили специална комисия, която максимално се опита да защити интереса на пловдивчани. Беше преценявано кои са най-важните инфраструктурни обекти за града, пресмятано и защитавано лев по лев от очакваните милиони за какво да отиде. И Дани Каназирева от ГЕРБ, и Николай Радев от БСП, и Спас Гърневски от ДСБ, и Тодор Христев, представляващ тогава "Атака" и другите общински избраници начело с председателя Илко Илиев след много спорове подредиха с пълен консенсус приоритетите и ги отстояха пред правителството. 

Решението за приемането на боклука беше взето мъчително. Панаирната палата, където тогава се провеждаха общинските сесии, беше обсадена от протестиращи граждани с маски на лицата. Залата вътре беше претъпкана, така че нямаше и игла къде да падне. Съветниците поеха кръста и решиха да спасят България от неудобната ситуация да плаща по 50 хиляди евро на ден заради столичните бали, като едновременно с това разчитаха, че скромните 26,5 млн. лева, които ще получат срещу това, ще бъдат мощна антикризисна мярка за общинската икономика. Против гласуваха само Николай Караиванов, тогава все още лидер на СДС, и Добромир Трифонов от Коалиция за Пловдив.

Тази година трябваше да бъде довършено почистването на "Марица", да бъдат разширени крайречните буливарди - работата по "Марица-юг" дори започна преди дни, да стартира най-сетне предвиденото още от парите с предишната порция боклук строителства на пътен възел "Модър-Царевец", да се погасят задълженията към строителите, ремонтирали детските градини и ясли, да се изплати голямата по обем свършена работа по реконструкцията на Синдикалния дом - бъдещата пловдивска опера.

"Абсурдно е да съдя собственото си правителство, че не си изпълнява договора - не съм такъв човек. Джентълменски си изгълтах жабетата с всичките хули около приемането на боклука, не очаквах от Бойко Борисов неджентълменска позиция. Пловдивчани не заслужават отношение, продиктувано от това дали централната власт харесва или не харесва техния кмет", коментира Атанасов.  

Макар и с твърде крехко мнозинство, съветниците приеха декларация, с която настояват Дянков да подаде оставка заради "геноцида" спрямо Пловдив, но неизвестно е дали някой предполага, че на финансовия министър му пука от изгарящите пловдивските общински съветници страсти.


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на qdosan_chovek
премахни филтъра

0
 
 
"-Аз давам тука едни пари." Това са все думи на нашият обичан менистар Б.Б.Кви пари дава той????? Нашите от ДАНЪЦИТЕ,КОИТО НИ ГИ ВЗИМА И СИ НАЛИВА В НЕГОВИ ФИРМИ. Които лъже та се къса. Нали той е добре с Цветелина,кво го интересуваме ние.Простите граждани. та като стане момент за избори си помеслете.Таз зима ще е зле,никoй не казва че ХЛЯНА ЩЕ Е 1,30 и много др.неща, но нека хак да ни е. То аз не виждам и къде е КАНАЗИРЕВА къде го защитрава а НИКОЛОВА също,тези хора си прават пари а др. не ка умират от глът.Но квото и да пиша и да се ядосвам няма смисъл щото голяма част от народа са бетер овце.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Парламентарни избори 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: