Георгия Петрова с клавирен коледен концерт в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 10.12.2014
1399
Днес от 17,30 часа в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей - Пловдив, ще се състои клавирен коледен концерт. Изпълнява на пиано Георгия Петрова.

Концертната програма включва три сюити от Хендел. Композиторът и произведенията не са подбрани случайно. Музиката на Хендел е темата на докторската дисертация на Георгия Петрова в Софийската консерватория. Регламентът изисква освен създаване на писмен научен труд, но и изнасяне на седем концерта пред публика.

"Изключително ми е приятно, че сега поставям началото на цяла поредица от концерти през новата 2015 година, казва Георгия Петрова. Много се вълнувам от предстоящия концерт, тъй като ще изпълнявам произведенията на Хендел наизуст, без ноти пред мен. По принцип Хендел е познат като органен композитор. Сега ми се предоставя привилегията да запозная публиката с клавирното му творчество. Каня всички почитатели на класическата музика заедно да се насладим на творчеството на великия колос".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).