Днес в Съдебната палата се проведе Ден на отворените врати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:49 / 16.04.2014
930
Днес в Съдебната палата се проведе "Ден на отворените врати". Мероприятието се осъществява от Пловдивски апелативен, окръжен и районен съд по инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на годишната програма за дейността на ВСС и съдилищата.

Към инициативата особено голям интерес проявиха младите хора. В Деня на отворените врати участваха студенти от Юридическия факулетет на ПУ "Паисий Хилендарски". Гостите в Съдебната палата се срещнаха с председателите на Пловдивски апелативен, окръжен и районен съд, които ги запознаха с дейността на съдилищата и отговориха на зададените им въпроси.

Посетителите имаха възможност да се срещнат и разговарят със съдии, които ги запознаха със същността и организацията на работата си и им разказаха подробно за резултатите, проблемите и постиженията в процеса на правораздаване. 

На гостите бяха показани различни веществени доказателства, приложени по наказателни дела. Представител на звено "Съдебната охрана" разказа за начина, по който се осъществят конвоирането на затворниците, както и охраната на съдебните зали и Съдебната палата.

Провеждането на Ден на отворените врати е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).