ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Почина "бащата" на тирамисуто | ||||||
| ||||||
Кампеол беше собственик на ресторант "Le Beccherie" в град Тревизо. През 70-те години на миналия век, именно той започва да предлага за първи път сладкиша от напоени с кафе бисквити и маскарпоне. Според местни медии десертът се появява за първи път поради грешка на съпругата на Кампеол и тогавашния му главен готвач. Десертът и днес се смята за основен продукт на италианската кухня, обичан по целия свят. Класическото тирамису се приготвя, като се подреждат напоени с еспресо бисквити с маскарпоне и се поръсва с какао на прах. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Голяма банка предупреди своите клиенти
20:49 / 30.04.2024
Старата любов ръжда не хваща
10:26 / 30.04.2024
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
20:47 / 01.05.2024
Нова любов пламна в Hell's kitchen
14:12 / 30.04.2024
Работодателят ви дължи минимум двойно увеличение
06:30 / 01.05.2024
Мястото в Родопите, където имате чувството, че докосвате звездите
10:17 / 30.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета