ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Традиционна българска гозба все по-недостъпна | ||||||
| ||||||
300 порции смилянски фасул раздават на фермерски пазар, като в производството му почти всички операции са извършени на ръка. В последните две години вследствие на високите температури добивите са по-ниски. "Има изключително търсене на смилянския фасул. Цената стигна 16-18 лева за килограм и пак има голямо търсене, въпреки цената. Миналата година цената тръгна от 12 лева, но стигна до тези стойности – 15-18 лева. С всички земеделски продукти ще бъде трудно, защото всичко поскъпна", коментира Банко Кичуков в предаването "Преди всички". Разходите за производството на смилянски фасул са между 800 и 1000 лева на декар. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
На 50 години Росица Пейчева стана майка за трети път
14:47 / 14.05.2024
Камери са заснели движението на джипа и момента на трагедията
08:45 / 14.05.2024
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив
15:08 / 15.05.2024
Роднини и приятели се прощават със загиналите Кристиан и Теодора
08:47 / 15.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета