
ЗАРЕЖДАНЕ...
Традиционна българска гозба все по-недостъпна | ||||||
| ||||||
300 порции смилянски фасул раздават на фермерски пазар, като в производството му почти всички операции са извършени на ръка. В последните две години вследствие на високите температури добивите са по-ниски. "Има изключително търсене на смилянския фасул. Цената стигна 16-18 лева за килограм и пак има голямо търсене, въпреки цената. Миналата година цената тръгна от 12 лева, но стигна до тези стойности – 15-18 лева. С всички земеделски продукти ще бъде трудно, защото всичко поскъпна", коментира Банко Кичуков в предаването "Преди всички". Разходите за производството на смилянски фасул са между 800 и 1000 лева на декар. |
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (12522) | 55% | ![]() |
Не (7752) | 34% | ![]() |
Не мога да преценя (2310) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg