ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Експерти: Саламите и шунките не причиняват рак | ||||||
| ||||||
Според диетолога проф. Донка Байкова обаче това не е съвсем вярно. "Ако се разровим в конкретиката, която не се съобщава, става въпрос за доза. Говори се за 160 грама дневно колбаси. Ако погледнете нашите препоръки, отдавна сме фиксирали едно количество от 160 грама седмично колбаси не биха довели до същото", обясни проф. Байкова. "Има достатъчно статистика на заболявания на рак на дебелото черво при вегетарианци. Темата е много повече за психоаналитик отколкото за производител или диетолог. Психозата на страх от храни е много по-канцерогенна от всякакви храни. При храните е въпрос на доза. Същото като при лекарствата", коментира Кирил Вътев, собственик на фирма за производство на колбаси. "Никой не се съмнява в полезността на чистия пчелния мед. Но от един буркан мед, изяден наведнъж, човек получава гликолитичен шок и търси лекарска помощ", заяви Вътев. Източник: Нова ТВ |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 28.10.2015 г.
+1
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
След забраната: Едно онлайн казино затвори, но друго отвори
10:26 / 21.05.2024
Почина българският Брад Пит
20:58 / 28.05.2024
Завинаги загубихме голям глас на рока
14:30 / 28.05.2024
Запомнете тези четири дати през юни
19:20 / 28.05.2024
Валерия на Евгени: Нямам настроение за празници
14:52 / 28.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета