ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Здравният министър: Правя всичко възможно за увеличение на заплатите на работещите в здравеопазването
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 19.10.2012Коментари (9)1844
© Plovdiv24.bg
Основният мотив е заплащането, коментира напускането на медици от Кръвните центрове в страната министър Десислава Атанасова.

"Аз правя всичко възможно да има увеличение на възнагражденията на работещите в системата на здравеопазването. Последните пет години няма увеличение на заплатите, до този момент. Мога да кажа, че съм първият министър, който обърна внимание на заплатите в Спешната помощ в момент на криза, на заплатите в държавните психиатрични болници и в районните центрове за трансфузионна хематология. Знам, че тези 17-18% са много малко, но това са възможностите, както на бюджета на Министерството на здравеопазването, това са и възможностите на държавата. Бих апелирала нека те да оценят тези усилия и да не вземат прибързани решения, защото увеличение от над 20% не можем да си позволим. Всички имаме желание лекарите в България да вземат значително повече средства, така че да останат да работят тук", посочи тя.

На въпрос на журналисти - какво се случва с трансфера от Здравната каса към здравното министерство в размер на 340 милиона лева, от които 70 милиона лева не са отчетени, министър Атанасов посочи, че трансферът е направен през 2011 година.

"Вчера се разгледа отчетът за дейността на здравната каса и отчетът за изпълнение на бюджета, така или иначе тези 340 милиона лева към Министерството на здравеопазването са средства, харчени за здравето на българските граждани. Мисля, че многократно са предоставяни, включително и при отговор на парламентарни въпроси, данни за това по какви пера конкретно са харчени средства", каза още тя.

Източник: Агенция "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на bajganio
премахни филтъра

+1
 
 
Лекарите са принудени да работят на няколко места ,за да поддържат нормален жизнен стандарт,като на всеки български гражданин ,квалификация /нали малоумниците искат качествени лекари/,и семействата си,а пари откъде ,никой идиот ,който плюе лекарите не казва.Лъжа е ,че плащат под масата и над масата ,всички идиоти отиват в частни лачабни заведения ,където примамени от евтините шарени чаршафчета и цветни тв,плащат,а след като ги засерат отиват в държавните болници и си изкарват селската агресия върху работещите там специалисти , но и те ще изчезнат и тогава кой ще ви лекува селски тарикати?Здравеопазването умишлено се съсипва,но на никой не му пука ,важното е УБИЙ ЛЕКАРИТЕ,ИДИОТИ
+1
 
 
Напъните са безрезултатни, защо целия ресурс отива за лечение на мангалите които са пермалетно на гърба на нацията ни. Позор. Тях премахнете. Да нямат право на лечение. Набухат по 10 тайнета и после ние да се грижим за тях.
+1
 
 
Това простичко селско момиче не проумя ли,че след като няма пари няма да има и качествени лекари и ще се шири корупция и некадърност,колко са 18% на 400-500лв. заплати на редовите лекари ,местом и санитари
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Пролетни бури удариха страната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: