ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Историк: Русия не ни е освободила нито турците, нито от фашистите, това са най-големите лъжи в българската история
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:19 / 23.12.2022Коментари (13)6173
© БГНЕС
Украинският президент Володимир Зеленски изнесе десетминутна реч, която многократно бе прекъсвана от аплодисментите на депутатите в Конгреса на САЩ.

"Това е първото пътуване на Зеленски извън Украйна. Самият президент Байдън каза, че живият контакт е абсолютно различен. Той спомена, че тази среща е абсолютно ключова за него. Друго ключово обстоятелство са оръжейните системи, които Байдън обеща. Още едно обстоятелство, което е локално за България и начина, по който в България обществените медии продължават да отразяват какво се случва в Украйна".

Това заяви активистът Виктор Лилов в предаването "Голямото жури" на "Кой говори" по Дарик радио.

"Начинът, по който Зеленски беше посрещнат в Конгреса, говори много. Всички станаха да го аплодират на крака, което показва отношението на демократичния смят към това, което се случва. Забелязва се острият контраст на отразяването на посещението на Байдън в България. Възмутително е това нещо. Това е част от едно активно пропагандно мероприятие и то се организира от хора с нечисти намерения. Време е лъжата да бъде наказана", добави той.

Спортният журналист Георги Филипов добави: 

"Бих обвързал това отразяване на медиите с един процес, който върви под повърхността и той е свързан с прегрупиране и подкопаване на статуквото. Ще има раздвижвания по отношение на собствеността на големите медии и по отношение на това кой и как ще управлява България според мен."

"Говоренето за исторически сантименти е най-голямата лъжа в българското съвремие. Големият проблем, който имаме, са насажданията в продължение на 45 години да благодарим на Русия за освобождението от турско робство и за освобождението от нацизма. Това всъщност са най-големите лъжи в българската история. Русия е нищо повече от окупатор. Писанията на големите ни възрожденция Ботев, Раковски, Захари Стоянов въобще не сме ги прочели, щом боготворим Русия. Продължаващите натиск и манипулация от страна на почти всички медии в България, работи изцяло в тази посока", категоричен бе историкът Светлозар Желев.

"Човешката психика има една особеност - тя е много пристрастна и емоционално се заразява. Дори да имаме най-обективното отразяване на една новина, ако човек е зад Русия, той ще търси само доброто за нея. От тази зависимост какво ще каже големият брат, ние не можем да излезем от този рефлекс. С разума си ние сме в Европа, но сърцето ни е в Русия", заяви Филипов.

"Пейтриът е защитна система. Това е една война на терора - разрушаване на инфраструктура, на водоснабдяване, на граждански обекти. Това е война не с Украйна, а с украинските граждани. Предимствата на руснаците са: артилерия, значително превъзхождащата украинската и жива сила. Пейтриът занулява тези предимства."

"Човешката психология е заложена да вярва в това, в което иска да вярва. Наскоро излезе една книга, в която се казва "българите сме в основата на европейската цивилизация" и защо е най-продаваната книга според вас? Ние сме велики, но сме най-нещастните, защото винаги други са ни виновни".


Още по темата: общо новини по темата: 4453
27.05.2024 »
27.05.2024 »
27.05.2024 »
23.05.2024 »
22.05.2024 »
21.05.2024 »
предишна страница [ 1/743 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Пламен Н
премахни филтъра

+4
 
 
Да лъжеш за исторически факти, да демонизираш крайно елементарно и да смяташ хората за дебили, без историческа памет, означава само едно - ти си краен планктон, с наднормено тегло и малка, мъничка пи*ка, която не си виждал отдавна, но насаждащ задокенаски опорки, които на всички са писнали! Ай, get the fuck out of here!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Пролетни бури удариха страната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: