ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Диана Русинова: Мислят си, че хубавите коли и многото пари ги пазят, но се оказа, че за тях черните чували са същите като за онези без коли и без пари
Автор: Петър Дучев 13:09 / 13.05.2024Коментари (37)35687
Ето това е резултатът от безхаберието на институциите. Млади хора, които са си повярвали, че са безсмъртни и че хубавите коли и многото пари ги пазят, но се оказа, че за тях черните чували са същите като за онези без коли и без пари.

Тази катастрофа е резултат от арогантността и лицемерието на едни млади хора, позабогатели по странен и вероятно не много законен начин. Крайно време е да има нормализиране в обществените отношения и обществения договор наречен Закон за движението по пътищата да започне да се спазва. Това написа в профила си в една от социалните мрежи пътният експерт по повод зверската катастрофа от Пловдив, в която загинаха двама младежи, а други двама се борят за живота си.

"Този закон важи както за нас водачите, така и за администрациите стопанисващи пътища (общини и АПИ). На фона на грубото нарушаване на ЗДвП от страна на Столична община, тази катастрофа показва именно защо е толкова важно всички да работим заедно, ръка за ръка и да се борим с този толкова сериозен обществен проблем наречен безопасност на движението по пътищата", допълва тя.

По думите й прави впечатление, при това ПТП, че на същото място е имало и друг инцидент, видно от некролозите и паметника по средата на платното за движение.

"В тази връзка е необходимо община Пловдив да положи усилия за това да провери нивата на безопасност и ако се налага да приложи чл. 36 от Закона за пътищата, като възложи целенасочена инспекция по пътна безопасност в този участък от пътя. Така, независимо от причините за този трагичен инцидент ще се проверят нивата на безопасността и ако се налага ще се приложат мерки за повишаване на сигурността, така че да гарантираме живота и здравето на гражданите ни", посочва Русинова.

"Все още очаквам МВР и НАП съвместно да започнат проверки на всички онези младежи с твърде скъпи коли, които обикновено са в основата на жестоките катастрофи и наглите нарушения на правилата за движение по пътищата. Може би е редно да се намеси и Главният Прокурор, с цел цялостна проверка на подобни скандални фигури, а същото така в условията на предизборна кампания очаквам да видя и какво конкретно ще предложат кандидатите за народни представители по този толкова съществен и наболял за обществото ни проблем", пише още пътният експерт.



Още по темата: общо новини по темата: 43
23.05.2024 »
23.05.2024 »
22.05.2024 »
21.05.2024 »
19.05.2024 »
19.05.2024 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 13.05.2024 г.
+1
 
 
Очевидно е,че с тази скорост тоя пикльо си е играл на руска ролетка през кръстовищата ! Цяло чудо е ,че жертвите са само две!
-1
 
 
След всеки подобен случай, преди медиите да информират за семейните обстоятелства, има 4 възможни отговора. а) прокуратура, б) ДС, в) полиция, г) съд. Днес верният отговор е в.
-1
 
 
За такива пишман брадясали легени и кухи пу*ки само леглали полицаи през 30 метра е оправията!
0
 
 
Ами Умението да прецениш с каква скорост да се движиш! Също е Умение! Едно е да Караш в Сахара! Друго е да караш в Населено място! След като нямаш Умението да преценявашщ! Това означава че НЕ СТРУВАШ! Тъп Арменец! Кат си турил тези Очила! Това не значи че си станал Много Умен! Или Интелигентен!
-2
 
 
Тази дама не обясняваше ли съвсем скоро, че не скоростта убива, а лиспата на умения и не е ли по-добре да си замълчи в този случай?
0
 
 
Гъзетата това не го разбраха.Може и да не спазваш законите по пътищата но не ти се разминава ако не спазваш законите на физиката.Там няма глоби и взимане на колата.Има бърза среща със св.Петър.
-1
 
 
Тази пък педагожка какво пак дриска по темата за пътната безопасност. За чий рязан такова сравнява изграждането на велоалея в София и ограничаването на скоростта и трафика по този начин (типичен за Холандия и други европейски цивилизовани страни) с пловдивските ниско летящи неандерталци?
-2
 
 
Айдеее и тая се издриска че институциите и кат били виновни.Когато ти е казано че имаш разрешена скорост 50км в час а ти се правиш на великан с 200км в час какви институции и кат са ти виновни.На всеки в колата да сложим по един катаджия ли.Експерт по празни приказки.Добре че не е утрепал и някой друг по пътя си
+1
 
 
Беззаконието до това ни води, да почиват в мир и нека бъдат силни семейства им. От нас зависи тази лудост да спре! до 25г. коли с малко к.с., дори пробен период с придружител който да се спазва. Високи глоби за превишени скорости, има начин това да спре.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: