Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Античният театър - през погледа на туриста и така, както не сте го виждали!
Автор: Мариана Панчева 09:40 / 26.08.2018Коментари ()10806
Докато пловдивчани се изнесоха към морските брегове за лятото, очаровани от красотата на Пловдив чужденци превзеха града под тепетата, буквално. А един от обектите, който бележи сериозни печалби от туристическите посещения тази година е  Античния театър. Само за почивните дни се събират около 2000 лева от входна такса, разказаха за Plovdiv24.bg стопаните на обекта от Общински институт "Старинен Пловдив". 

Как, обаче, стои положението през останалото време? Репортер на Plovdiv24.bg провери в понеделник - първи работен ден на лятна седмица, и то точно по обяд. Разлика нямаше - за отрицателно време през входа минаха няколко групи от различни националности, решили да се докоснат до изяществото на театъра, който е и един от най-добре запазените в света.

Построен през 90-те години на I век сл.Хр. по време на император Домициан, когато градоначалник на Филипопол е бил Тит Флавий Котис и просъществувал до края на IV в. Археологическите разкопки се провеждат в периода 1968-79 г., в резултат на което обектът е разкрит и частично възстановен. Днес Античният театър в Пловдив е напълно адаптиран за съвременния културен живот на града. В него се провеждат различни по характер спектакли и концерти за около 3000 зрители.

А за своите читатели, за всички пловдивчани Plovdiv24.bg прави следващия подарък. Вижте кадри от подземните галерии на Античния театър, както и кътчета, недостъпни за всеки обикновен турист!



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Antichniyat-teatur-prez-pogleda-na-turista-i-taka-kakto-ne-ste-go-vizhdali-811575
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.