Полицията проговори, но не отрони и дума за превишена скорост от летящия "Нисан"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:40 / 20.05.2014Коментари ()25231
След запитване от Plovdiv24.bg заснета ли е вчерашната катастрофа от камерите за видеонаблюдение и какво показват записите, от пловдивската полиция излязоха с официално съобщение. Публикуваме го без никаква редакторска намеса:

Продължават действията по събиране и документиране на факти и доказателства, свързани с пътния инцидент в Пловдив, при който тежко пострада 16-годишна тийнейджърка. Вчера, около 14.30 часа, момичето бе блъснато от лек автомобил на автобусна спирка на кръстовището между ул. "Победа" и ул. "Полковник Сава Муткуров". Сигналът за произшествието е подаден чрез тел. 112. 

По първоначални данни на ул. "Победа" лек автомобил "Мерцедес", управляван от В.Д. /43 г./ от Пловдив, предприел ляв завой към ул. "Полковник Сава Муткуров", при който отнел предимството и се сблъскал с право движещия се лек автомобил "Нисан" с водач Б.Х. /23 г./ от Гърция. 

В резултат на удара втората кола се качила на тротоара, преминала през две циментови кошчета за отпадъци и три ограничителни съоръжения против паркиране и се забила в автобусната спирка, където стояло 16-годишното момиче.

Пострадалата тийнейджърка е настанена в болница със сериозни травми. При катастрофата са нанесени материални щети на паркиран в близост лек автомобил "Фиат", върху който са паднали отломки от спирката. Пътното произшествие е посетено от разследващ полицай от сектор "Пътна полиция" - Пловдив. 

Извършени са първоначални действия по установяване и документиране на местопроизшествието и събиране на веществени доказателства съгласно изискванията на НПК.

Двамата шофьори са били изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол - пробите са отрицателни. Няма данни и за употреба на упойващи и наркотични вещества. Мъжете притежават валидни свидетелства за управление на МПС и необходимата категория, а автомобилите са със сключени задължителни полици "Гражданска отговорност". 

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, разпитани са очевидци на инцидента и са предоставени записи от охранителни камери в района. 

Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив, под чието наблюдение продължава разследването.

Plovdiv24.bg ще продължи да следи развитието на случая, както и това дали причинилият (или причинилите) тежката катастрофа ще понесе заслужено наказание!


Още по темата: общо новини по темата: 88
21.05.2018 »
28.03.2018 »
28.03.2018 »
23.06.2017 »
17.11.2016 »
24.10.2016 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Policiyata-progovori-no-ne-otroni-i-duma-za-previshena-skorost-ot-letyashtiya-Nisan--495017
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.