Китайци искат да произвеждат гъби в региона на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:10 / 27.05.2013Коментари ()2726
© Plovdiv24.bg
Има заявен интерес от страна на китайски инвеститори  за производство на гъби в региона на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно по време на пресконференция в Община Пловдив във връзка с домакинстването на града ни на първия българо-китайски форум за инвестиции и туризъм "Открийте и инвестирайте в България" /"Discover and Invest in Bulgaria"/. Събитието е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев и се открива утре. 

"Това е най-големият икономически форум за тази година и най-мащабния такъв между България и Китай. Събитието е едно естествено продължение на форума, на който присъствахме преди време в Шанхай. С провеждането му в града ни, Пловдив се позиционира като врата в отношенията между двете държави", заяви пред журналисти кметът Иван Тотев.

Във форума участие ще вземат над 150 компании от Китай, развиващи дейност в различни сфери - строителство, енергетика, финанси, високи технологии, логистика, текстилна, хранителна промишленост, медии, туроператори и други.

Организатори са Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Община Пловдив и Българският център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай.

Организаторите отправят покана към всички заинтересовани компании да се включат във форума. Фирмите могат да се регистрират безплатно на сайта на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай: http://chinainbulgaria.com/forum.php?content_id=15. Там е публикувана и програмата на събитието.

Форумът дава възможност за създаване на преки контакти между български предприятия и потенциални техни партньори от Китай.





Още по темата: общо новини по темата: 4
31.05.2013 »
28.05.2013 »
22.05.2013 »
15.05.2013 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kitaici-iskat-da-proizvezhdat-gubi-v-regiona-na-Plovdiv-434574
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.