Предупредиха за хаос заради пробива до Водната палата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:37 / 12.05.2022Коментари ()5862
© Plovdiv24.bg
Каква е готовността на община Пловдив  за организацията на трафика в града по време  на предстоящото строителство на пробива до Водната палата – това питане отправя към кмета общинският съветник Владимир Темелков от името на групата на "Съюз за Пловдив“.

"Проблемите с трафика в Пловдив са много сериозни, движението става с всеки ден все по-натоварено, особено на основните артерии в широкия център, а със затварянето на възловото кръстовище до Панаирния мост за цяла година ще се наложат много сериозни промени на целия транспорт, включително и на градските автобуси. За да не нараства напрежението, подготовката за пренасочването на трафика  от кръстовището  на бул. "Цар Борис III Обединител“ с бул. "Марица юг" по други булеварди трябва да започне по-рано, като много внимателно и обстойно се прецизира всеки детайл“, счита Владимир Темелков.

Според съветниците от "Съюз за Пловдив“ подготовката в тази сложна ситуация включва много по-оперативно и гъвкаво управление на трафика, дежурства на полицейски патрули, които да регулират движението, пренастройване на светофарите и своевременното уведомяване на граждани за обходните маршрути и графика на строително – монтажните работи.

Особено важно е как ще бъдат пренастроени светофарите на кръстовището на Чифте баня – бул. "Шести септември“ и "Цар Борис III Обединител“, както и на следващи невралгични кръстовища.

Съветниците предупреждават, че ако тези условия не се изпълнят своевременно, в града ще се стигне до голям транспортен хаос.

В питането до кмета Владимир Темелков поставя още няколко важни въпроса, свързани с професионалната подготовка на кадрите и дейността на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“.  Той иска от кмета информация какъв е щатният персонал и по-конкретно в частта за управление на трафика, каква функция изпълняват служителите, какво е тяхното  работно време и възнаграждения , има ли доклад за извършена работа в последните 6 или 12 месеца?

"Възниква още един въпрос – дали електронната система за управление на трафика, въведена  преди повече от шест години по транспортен проект, е в състояние да регулира трафика в зависимост от натоварването. До този момент участниците в движението не са почувствали осезаема  полза от инвестираните милиони в тази придобивка“, напомня  Владимир Темелков.



Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Preduprediha-za-haos-zaradi-probiva-do-Vodnata-palata-1265173
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.