Пловдивският бизнес зад идеята за изграждане на втори гребен канал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:46 / 03.02.2021Коментари ()3368
©
Позиция на СНЦ "Бизнесът за Пловдив", относно намеренията за изграждане на втори гребен канал на територията на Община Пловдив:

С настоящото изявление СНЦ "Бизнесът за Пловдив" изразяваме подкрепата си към всички гребни клубове на територията на Община Пловдив, в посока иницииране на процедура по изграждане на втори гребен канал.

Град Пловдив многократно е доказвал, че е средище на спорта, не само със своите победители, а и със спортните бази, с които разполага. В тази връзка съществуващият олимпийски канал и Гребна база в Парк "Отдих и култура" на територията на район "Западен" са изградили международна репутация на Пловдив като една от водещите локации за световни първенства по академично гребане и кану-каяк.

С цел да запази водещите си позиции, гр.Пловдив трябва да развива и разширява съществуващата инфраструктура.

Ние вярваме, че това е възможно, именно чрез създаването на втори гребен канал, и обособяването на Световен гребен спортен център с парк за водни атракции, отдих и риболов.

Подкрепяме убеждението, че реализирането на гореописаното инвестиционно намерение, ще спомогне гр.Пловдив да запази и затвърди репутацията си като предпочитана локация за провеждане на световни първенства по гребане и кану-каяк, ще повиши възможността за реализиране на финансовия потенциал на Гребния канал, ще привлече спортисти от цял свят за тренировъчни лагери, ще разшири аудиторията от активно спортуващи и ще генерира нови приходи целогодишно, което неминуемо ще се отрази положително в социален и икономически аспект на територията на Пловдив.

Сдружение "Бизнесът за Пловдив“ смятаме, че реализирането на този мащабен проект ще бъде най-доброто решение в условията на все по-разрастващия се град като се очаква да настъпят промени, които ще се отразят благоприятно на развитието и потенциала, както на местно така и на национално ниво.

С уважение,

СНЦ "Бизнесът за Пловдив“


Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023 »
23.08.2022 »
20.04.2022 »
03.02.2022 »
10.08.2021 »
18.02.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-biznes-zad-ideyata-za-izgrazhdane-na-vtori-greben-kanal-1046962
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.