ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Самозванец се изгаври с митинг на учениците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:19 / 02.11.2007Коментари (0)13916
© Plovdiv24.com
Самозванецът силно стискаше микрофона, за да не може никой да му вземе думата
Самозванец опорочи вчерашния протест на учениците от горните гласове, събрали се на протест срещу замислените от министър Вълчев матури, пише в днешния си брой в."Акцент за вас". С викове "Не на матурите!" и с оглушителен вой на свирки над 500 абитуриенти заляха булеварда пред площад Съединение, а по късно и площада пред общината.

Там обаче издокараният в костюм и вратовръзка студент по право Кристиан Гьошев, самообявил се за шеф на някакъв протестен комитет, взе нещата в ръцете си и с маниерите на изпечен политик започна да държи речи: "Учителите излязоха навънка и ние с тях - крещеше той по микрофона. - Тях ги няма в класните стаи. И нас ни няма там - викаше с патос Кристиан, явно забравил, че от четири години вече не е в класната стая. - Ние не можем да позволим това червено правителство да ни слага матури, защото са взети 16.3 млн. евро от Световната банка за модернизация на образованието. И всички тези пари идват от нашия джоб и от на нашите родители джоба."

Мнозина от учениците започнаха да се питат какво става. Някои от тях се опитаха да вземат микрофона, за да кажат какво мислят, но Кристиан явно беше решил да играе първа цигулка и да не позволи да се чуе друг глас. Той изтъкваше юридическите си знания, които му давали право да оглавява протеста. "Такива незнаещи гласчета, като тия от Пазарджик, които не могат да кажат две изречения, това ли са ви лидерите?", пенеше се той.

Всъщност лидерите на протеста бяха точно борбени момчета и момичета от Пловдив, Карлово, Пазарджик и от други градове на страната, които още преди месец призоваха братята си на протести срещу матурите. Вчера обаче те бяха поругани и подиграни от обявилия се за водач на протеста студент. Той дори си направи гадни шегички с дулгата коса на едно от момчетата и шапките на девойките, организирали протеста.

"Ние си правим протест срещу матурите, а дойде Кристиан Гьошев с неговия инициативен комитет - ядосваше се Деян от Карлово, член на випуск "Единство", който координира протестните действия в цялата страна. - Опитва се да ни накара да започнем гражданско неподчинение. Имахме за план да минем по "Княз Александър Батенбер", както е записано в разрешението ни. А Кристиан поведе учениците по други улици. Сам се появи и иска да яхне нашия протест."

"Защо този човек трябва да ни разединява?" Това, което става в момента, е абсолютна пародия! - реагира бурно една ученичка. - За какво се борим ние - за нашите матури, не да задоволяваме амбициите на някакъв самозванец, който нищо чудно да е нарочен провокатор."

Петко Карадечев от СОУ "Св. Патриарх Евтимий" също негодуваше: "В момента се опитват да ни използват с политически цели, да ни манипулират. Този човек се появи от нищото и започна да агитира хората. Кристиан нма никаква работа тук, защото няма да държи матури. А точно той ме изгони от сцената!" - Петко беше изхвърлен от трибуната от едно яко и късо подстригано момче, самообявило се за охрана.

"К'во става, мойто момче? Айде, тръгвай си! Много хубава шапка имаш" - продължаваше да се гаври Кристиан с учениците, които не искаха повече да го гледат на трибуната. "Слизай, слизай!", започнаха да му викат няколко от момичетата. "Много сте малко бе, к'во ви става?", ехидно им  подвикна наперения юрист. "Сложил си е абитуриентския костюм и е дошъл тук да избива комплекси", негодуваха моичетата от СОУ "Патриарх Евтимий"., пред които се перчеше Кристиан. "Този се пръкна от някъде и дойде тук да нахъсва всички срещу нас - протестираше Тинка Найденова от Електротехникума. - Не той е организаторът на протеста, а ей онова момче, което изгониха! Кристиан обижда

© Plovdiv24.com
Кандидат-юристът и бившият кандидат за общински съветник успя все пак да удържи микрофона и да не позволи друг да каже каквото и да било
хората. Уж отстоява нашите искания, обаче говори за "червени" и така работи против нас. Ние сме тук да протестираме против матурите, не за друго. Аз съм в 11-ти клас, но дойдох с моите приятели дванадесетокласници, защото рано или късно това ще засегне и мен. Толкова съм огорчена, че човек, поставен от някоя партия, дойде тук и ни разедини. Сега всички мислят, че той ни е организирал и ни е събрал тук, а това не е вярно."

Учениците от Карлово се бяха дръпнали настрани и посърнало гледаха как Кристиан ораторства на сцената. Момичетата и момчетата бяха пропътували толкова път, за да бъдат подиграни от един самозванец: "Използват ни, този човек обърка маршрута и тази стачка в момента става незаконна - обясняваше Вера Николова от училище "Васил Левски" в Карлово. - Всички, които не са в 12-ти клас, трябва да се махнат. Не мога да разбера какви са тези провокации, какво е това надъхване. Следващият път ще излезем на протест, ако тръгнем по правилния маршрут."

Сълзи бликнаха в очите на голяма част от момичетата. Те не бяха заради звучащия на площада национален химн, а от безсилие и отчаяние. "Ще дойдем и на другия протест, но ако Кристиан е тук, няма да стъпим повече", заканиха се част от протестиращите деца. "По-добре матури, отколкото да си имаме работа с такива провокатори", отсече Тинка.

С демонстрирания вчера от тях младежки ентусиазъм учениците доказаха, че ако са единни, могат наистина да накарат министър Вълчев да му припари под краката. Могат, ако не бъдат разединени и насъсквани един срещу друг, както стана вчера.

А за всички оставаме за домашно да си отговорят на някои въпроси, като ги подсетим, че Кристиан бе в листата за общински съветници на партия, чийто лидер не само че влезе в ОбС, а дори стана част от управляващото мнозинство в пловдивския парламент.



Още по темата: общо новини по темата: 4
01.12.2007 »
08.11.2007 »
08.11.2007 »
01.11.2007 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: