ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (19)
Много емоции на световната танцова квалификация в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:10 / 05.04.2017Коментари (11)3596
В Пловдив приключи втората световна танцова квалификация. След големи битки по спечелване домакинството в България на такъв тур от най-глобалния световен форум в света, за втора поредна година български школи имаха възможност да се явят на собствен терен в квалификационен етап за "World Dance Masters - Dance Star" - "Световните майстори на танца".

352-ма участника, 217 танца в един ден се представиха пред международното жури за спечелване на квоти, които дават право за участие на Световния шампионат през май месец в Пореч-Хърватия.

Много високи резултати показаха някои от българските школи, като: "Дюн"-Бургас; "Ера"-Пловдив; "Елемент"-Варна; "Денс Стейшън"-София.

Голям процент от явилите се получиха квоти за Лига А /на майсторите/, което, според мнението на журито говори за изключително високо ниво на сценичното танцово изкуство в България. Специални награди получиха:

Най-добър талант "жени": Виктория Илиева от "ЕРА-Балет", Пловдив, с хореограф Василена Шопова. Виктория получи 300 евро парична награда.

Най-добър талант "мъже": Пламен Андреев-Пачовил от школа "Pachoville". Той също получи парична награда 300 лева

Най-добра хореография беше обявена за танц "Ронин" от "Дюн"-Бургас, с ръководител Петя Стойкова. Те получават безплатно настаняване на цялата формация по време на Световните финали.

Вторите номинирани в категория "талант" - мъже и жени спечелиха безплатно участие в лятна танцова академия през юли в Хърватия. Това са Светослав Серопян от "Ера-балет"-София и Веселина Илиева от Школа балет към ОДК-Варна.

Най-изразително сценично присъствие за Пламен Стефанов от Dance Station - София

Международното жури, от известни професионалисти в различните танцови стилове, беше в състав: Алмира Османович-Хърватия, Рой Дуан-Германия, Соня Пискеринг-Австрия, Стефано Селати-Италия, Хосе Де Ла Круз-САЩ, Давид Пагитц-Австрия-Хърватия /официален представител на Световната организация/.

Домакините от Българска Федерация Спортни Танцови Дисциплини, с председател Кремена Шопова се ангажираха със съдействие за организиран транспорт на заслужилите да бъдат част от "Световните майстори на танца" 24-28 май 2017.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Кремена Шопова
премахни филтъра

-3
 
 
"Ера-балет" е собственост на Кремена Шопова(председателя на Българска Федерация Спортни Танцови Дисциплини, които са домакин). Сами може да си направите изводите, как са спечелили толкова много отличия. Присъстващите на състезанието видяха най-добре, колко "неутрално" бе журито. Пародия и подигравка с децата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: