Строежът на многофункционалната зала върви по план

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:56 / 27.08.2008
9843
Строежът на многофункционалната зала на Колоездачното дружество "Цар Симеон" върви по план, установи проверка на Plovdiv24.bg. "Черната" работа вече е свършена, след като с цената на много труд и средства вече е отлята огромната фундаментна плоча, върху която ще продължи строежа. След полагането на основите и арматурата, 6 денонощия непрестанно е наливан бетон, за да бъде готова 10 декаровата плоча. Тя е дебела 80 см, а цялото количество налят бетон е 20 000 тона. Поради денонощната работа е монтирано и осветление на строителния обект.

Въпреки, че за момента почти по нищо не си личи мащаба на проекта, голяма част от строителните работи са свършени, а вече е платен и уникалния покрив. В близките дни ще започне изграждане на носещата конструкция, върху която ще бъде поставен покрива. 65 тира ще пристигат поетапно, за да доставят всички части на носещата конструкция. Целият проект е уникален сам по себе си, като почти непрекъснато строителите се сблъскват с неща, които никой в България не е правил до сега. Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия са дошли да наблюдават строежа именно поради факта, че се извършват уникални дейности, където няма къде другаде да видят.

За качеството на бъдещата зала е достатъчно да бъде споменат и нейният архитект - Сандер Даума, който е част от проектантския екип на олимпийските селища в Атина и Лондон. Залата ще може да приема различни спортове, сред които колоездене, баскетбол, волейбол, хандбал и други. За колоездачните състезания залата има на разположение 5000 постоянни места и може да приема състезания от най-висок ранг. Всъщност пловдивската е единствената напълно покрита зала в Източна Европа, като подобни има само в Германия, Холандия, Франция, Испания и други големи имена в колоезденето в Западна Европа. Когато се организират състезания по баскетбол, волейбол и други, които не ползват колодрума, там ще бъдат поставяни временни трибуни и така капацитетът на залата се удвоява до 10 000 места.

Поради огромните мащаби и трудностите около строежа инвеститорите и изпълнителите на проекта не могат да се ангажират с конкретни дати за завършване на залата. Все пак прогнозата е, че ако всичко върви по план, тя ще е готова през лятото на 2009 година.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).