ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Апостол Апостолов: Дългът на Ботев наистина е 50 млн., но ще вземем лиценз
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 14.05.2015Коментари (4)3217
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пд) наистина има задължения от 50 милиона лева. Това призна Апостол Апостолов, председател на сдружението ПФК Ботев Пловдив. Той обаче уточни, че става дума за вътрешен дълг към фирми на бившия собственик Цветан Василев. Сега предстои преструктурирането му в ак­ции. Така част от задълженията ще бъдат елиминира­ни.

"Да, това са цифрите, грубо. Дали 48 или 50 да ре­чем, но толкова милиона са задълженията. Те са формирани от клуба през послед­ните три години. В перио­да 2011-2014 финансиране­то, както в повечето бъл­гарски клубове, ставаше чрез заеми от собственици­те. Те са към компаниите, които са финансирали из­граждането на стадион "Христо Ботев", базата в Коматево. И текущо са об­езпечавали издръжката на клуба за трансфери, запла­ти и др. След 2014 година това финансиране приключ­ва и клубът започва да се из­държа изцяло от дейността си продажба на билети, артикули, футболисти и ре­кламни договори. Предприе­ти са необходимите дей­ствия, които настоящият съвет на директорите е сметнал за необходими и ние ги подкрепяме. Те са единствените, които могат да съществуват към момента като корпоративни процеду­ри - тези дългове на акционерите да бъдат трансформи­рани в акции. Тодор Батков направи същото с неговите дългове към Левски. Тук е важ­но да акцентирам, че бомбастичният дълг в крайна смет­ка е формиран на тази база. Това не е дълг, който пречи на лицензирането и не е изиску­ем. Клубът не би трябвало да е застрашен", каза Апостолов., цитиран от "Тема спорт".

Основният проблем ще бъ­де споразумението с единия от кредиторите ТЦ-ИМЕ, с чиито шефове все още не е установен контакт. С тази задача са се нагърбили Ангел Палийски и адвокат Георги Несторов. Шефовете на Ботев увериха, че са готови за конструктивни разговори с всеки за доброто на клуба.

Апостолов допълни, че се коментира и предстоящият бюджет, с който ще разпола­гат канарчетата през новия сезон. "Ще се опитаме да запа­зим нещата, свързани с пред ставителния отбор. Ще има съкращаване на разходи, но те ще дойдат по други пера. Ще се опитаме да се разви­ваме като едно обикновено акционерно дружество", за­върши председателят на сдружение ПФК Ботев Плов­див.

Още по темата: общо новини по темата: 3
13.05.2015
27.02.2015
26.02.2015






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Erol Loko pd
премахни филтъра

Сподели каквhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=1449079612049229
на 15.05.2015 г.
0
 
 
всички пари който ги има цецо на пеевски са
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Честит рожден ден на един от най-емблематичните пловдивски треньори!
Шоуто започна! Пуснаха билетите за финала за Купата
Ветераните на Ботев на финал, Кишишев игра за "канарчетата"
От Ботев с официално съобщение за финала, казаха какво е било желанието на клуба
Ботев остана без голмайстора си за мача със Спартак
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: