ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бонев: Камбуров, Котев и Тунчев са невинни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 25.12.2014Коментари (42)12160
© Plovdiv24.bg
Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев-Зума не спира да се вълнува от проблемите и скандалите в българския футбол. Навръх имения си ден, легендарният бивш капитан и треньор на националния ни отбор, коментира трагичното финансово състояние на родните клубове, сензацията в Шампионската лига Лудогорец, назначаването на Ивайло Петев за национален селекционер и разследването на МВР за т.нар. "черно тото".

- Г-н Бонев, каква бе според вас футболната 2014 година?

- Това беше една наистина кошмарна година и аз лично се радвам, че тя най-накрая свършва. Може да е малко силна думата кошмарна, но това наистина е така. Нищо положително не мога да кажа за състоянието на клубния ни футбол. Думата е една - трагедия. Всичките ни водещи клубове са в тежка финансова криза. Виждате - и "Левски", и ЦСКА не са в добро състояние. Локомотив (Пловдив), "Ботев", също. Картинката хич не е розова. Не само във футбола, а и в спорта ни като цяло.

- Не е ли парадокс, че при цялата мрачна картинка Лудогорец влезе в групите на Шампионската лига и се представи изключително достойно в тях?

- Вижте, Лудогорец е от едно друго измерение. Повечето футболисти на този клуб са чужденци, а това не е маловажно. Други характери, друг манталитет. В Разград се работи изключително професионално и там е разковничето на успеха на този клуб. Кирил Домусчиев, който е един наистина стойностен бизнесмен и човек, създаде отлична организация, вложи много пари, хъс и желание и нещата се получиха. Направи модерен стадион, модерна база. Постепенно дойдоха и самочувствието, и успехите. Чудесно представяне в Шампионската лига. Затова твърдя, че Лудогорец вече е в едно друго измерение и трудно ще бъде стигнат в следващите години.

- Удачен избор ли е Ивайло Петев за селекционер на националния отбор?

- Според мен - да. Познавам Петев, той е много интелигентно и работливо момче. Направи Лудогорец шампион, в Кипър стигна почти до титлата. Това говори много. Първенството в Кипър е много силно и не знам защо го подценяваме в България. Петев води отбор като АЕЛ, който не е от т.нар. техни грандове, но направи много в Лимасол и за футбола там. Смятам, че Ивайло е много добър избор за национален селекционер.

- Вашият приятел Иван Вуцов е на мнение, че Петев е млад и неизвестен и не е подходящ?

- Това си е лично мнение на Вуцов. Ще дам един пример с Германия - страната, която е световен шампион в момента. Преди години Юрген Клоп не го познаваше никой, а той направи чудеса с Борусия (Дортмунт). Треньорът на Майнц 05 Томас Тухел никой не му беше чувал името дори. Взе ги от долните дивизии, вкара ги в Бундеслигата и направи един много силен отбор. Това е. Затова съм сигурен, че Петев е добър избор. Млад е, амбициозен е и може да свърши работа.

- Трябва ли БФС де се меси в работата на селекцинера на държавния ни тим?

- Това е един пълен абсурт. В БФС има хора, които са се самозабравили. Според мен Ивайло Петев моментално трабва да си тръгне, ако се опитат да му се месят. И т.нар "началници", а и разните му там мениджъри и какви ли не още. Удря по масата, става и си тръгва. Още при първия опит за странична намеса. Петев трябва да бъде оставен сам да си прави селекцията, да обикаля по стадионите и сам да следи футболистите в България и тези, които играят в чужбина. Имаме талнтливи млади играчи и това е факт. Оптимист съм за бъдещето на националния отбор, но пак ще кажа - само ако бъдат отстранени хората, които живуркат покрай футбола и само се бъркат където не им е работа.

- Как ще коментирате арестите Камбуров, Котев и Тунчев и обвиненията, че са участвали в т.нар "черно тото"?

- За мен Мартин Камбуров, Кирил Котев и Сашо Тунчев са невинни. Това са момчета, които са изключителни професионалисти. Несериозно е те да се обвиняват. Компетентните органи много добре знаят къде са корените на т.нар. "черно тото". Това, че са били капитани на Локомотив (Пловдив), е само един плюс и за тях и за този велик клуб. В МВР са професионалисти и трябва да посочат конкретно за какво става дума. Всички в България го знаем това, но никой не го посочва. Камбуров, Котев и Тунчев никога и по никакъв начин не могат да участват в някакви схеми или комбинации. Категоричен съм. Мартин е професионалист, честно момче. Същото важи и за Тунчев и Котев. Истината ще излезе наяве. Опитаха са да ги въведат в някакви схеми, но няма да се получи. Сигурен съм, че компетентните органи ще си свършат работата, а тримата водещи футболисти ще продължат да играят за отборите си.

- Днес е Рождество Христово, какво си пожелава Христо Бонев навръх именния си ден?

- Здраве. Известен съм с това, че винаги съм бил оптимист, човек със самочувствие. Очаквам по-добра година. Всеки да си върши работата. Националния отбор да върви, първенството ни да стане по-интересно, а клубовете ни, както и любимият ми Локомотив (Пд), да се стабилизират финансово. 


Източник: ПИК

Още по темата: общо новини по темата: 39
21.01.2015
31.12.2014
24.12.2014
23.12.2014
17.12.2014
16.12.2014
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на rammstein
премахни филтъра

+9
 
 
играчите невинни,Коко невинен Зулумбаба и Узунпаша невинни,ръководството невинно...кой е виновен бе мангали Кой Кой Кой Кой...през 2014 г. циганския отбор се разсипа от тото-проституция...от първия мач за годината в Марбея до последния срещу Локо сф...някои играчи и ръководители в циганския катун си оправиха живота чрез футболни измами и тото-порнография...ама те всички са невинни бе,Тотоспор Столипиново Аджъбадем Кюстендил 1946 не прави такива работи,те жълтите и перуката са виновни...цял живот сте си такива,само престъпници,мутри и турци са били собственици на катуна...за да се изчисти бг футбола от черното тото трябват жестоки наказания за играчите и отбора...със сигурност ще бъдете наказани жестоко с изваждане от А група,въпроса е от В или Б група ще почнете...но по голямото наказание за тия смешници е празното им стадионче и презрението което изпитват пловдивчани към продажното им отборче...развръзката предстои,краят ви е близо...ГРАНДА СИ Е ГРАНД...тото-пачаврата УМРЕ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Георги Минчев не спира да бележи в Кипър, направи го в трети пореден мач
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Илиев, Павлов, Златински и Пиргов със специален "черно-бял" призив
Бивша звезда на Локо пак хвърли в екстаз китайците
Юношите на Хебър и Локомотив Пловдив си размениха по едно полувреме в Пазарджик
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: