ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Георги Цанков хвърли оставка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:03 / 27.11.2014Коментари (7)3713
©
Отворено писмо от Георги Цанков, общински съветник в ОбС "Родопи":

Уважаеми представители на медиите, Уважаеми жители на Община Родопи, 

Аз, Георги Иванов Цанков - общински съветник втори мандат в Общински съвет Родопи и кандидат за кмет на Община Родопи на последните местни избори през 2011 г., бих искал да направя пред Вас това, което вече направих пред Общинската избирателна комисия на Община Родопи - а именно, да депозирам оставката си като общински съветник в Община Родопи, и ясно и открито да изложа мотивите си за това:

Решението ми в никой случай не е импулсивно, а е добре обмислено. Като мотив, на първо място ще посоча желанието и волята си да се разгранича рязко от некомпетентното и пагубно за жителите и инвеститорите управление на Община Родопи. 

Държа, също така, да се разгранича от такива мои "колеги" общински съветници, които намират единствения смисъл на собственото си присъствие в Общински съвет в личното облагодетелстване, в това да ползват без наем или срещу символичен такъв общински земи и лозя, в това да закупуват и придобиват на безценица общински имоти, в това да устройват на апетитни постове в администрацията роднини без нужната квалификация, опит и образование, в това да се наместват удобно в директорските бордове на общински фирми и всичко това, пребивавайки във властта. 

Лично моето убеждение е, че човек трябва първо да покаже какво може сам, да извърви професионалното си реализиране, да подсигури стандарта си на живот и едва тогава да се впусне в политиката, да работи за другите. 

Аз за себе си смятам, че съм го постигнал и единствената ми мотивация да бъда част от политическият живот в Община Родопи през тези няколко години е била, че с натрупаните знания бих могъл да бъда полезен и на съгражданите си.

През 3-годишния си мандат на общински съветник успях да изградя екип, въпреки, че още в началото бях предаден от хора, които по време на предизборната кампания бяха до мен, но после предпочетоха да се продадат удобно на спечелилия изборите и в замяна на тази сделка да вкусят от облагите на властта. 

Предпочетоха това пред съвместната ни работа, пред това, което бяхме обещали на жителите на Община Родопи по време на изборите . Аз все пак успях да изградя отбор от почтени и работещи общински съветници с позиция и мнение - нещо, което днес се оказа дефицит и показах, че мога да бъда отново председател на Общински съвет, независимо от нежеланието на кмета на Община Родопи за това. 

За краткото време като председател смятам, че показах, че за мен е важно да бъда диалогичен и компетентен, без да деля жителите и инвеститорите в Община Родопи според политическите им пристрастия.

Говорейки за работата си, няма да подмина факта, че през тези три години не спряха опитите от страна на кметския екип, който впрегна безумно големия си и скъп екип от юристи, да бъдем отстранени аз и колегата ми Георги Костадинов от постовете си.

Общинската избирателна комисия бе свиквана многократно и въпреки, че част от колегите отказваха да гласуват отстраняването ни, опитите за това не секнаха. Гласувалите против бяха притискани по всевъзможни начини и парично глобявани.Как се нарича, според вас това? 

Кое ни превърна в "заплаха" за кмета на общината- Пламен Спасов и сгушените край него служители, изхранващи се от кухи постове и всевъзможни облаги?

Странни са и мотивите, с които ми бе поискано отстраняването ми от Общинския съвет - а именно, отсъствието ми от извънредно свикани сесии, за които бях уведомяван час преди самото заседание. Бях обвиняван също от отсъствие от заседания на постоянните комисии, често ръководени, между впрочем, от персони, които не могат да изпишат дори собственото си име без правописни грешки. Моля да ми бъде простен, но няма как да падна толкова ниско на никаква цена.

По тази причина взех и решението си да напусна този "битпазар", в който се е превърнал, за съжаление, Общинският съвет на Община Родопи. Длъжен съм да уточня, че в него, разбира се, както и в общинската администрация има и много почтени почтени хора и е чест за мен, че съм ги опознал лично. 

Според мен, според други колеги общински съветници, както и според немалко експерти от администрацията, това е най-проваленият мандат в историята на Община Родопи. И тъй като аз считам себе си за прям и отговорен човек, и смятам, че трябва да бъда докрай почтен и откровен с жителите на общината ни, ще кажа, че основната вина за това състояние на Община Родопи носи кметът Пламен Спасов и, разбира се, подбраният от него екип от "специалисти". 

Убеден съм, че промяна е нужна. Както съм убеден, че ако нещата останат по този начин - нищо хубаво не очаква жителите и инвеститорите в Община Родопи. Ще си позволя да добавя и още нещо: 

Уважаеми съграждани, основен принцип на слабия и некомпетентен началник е винаги да се обгражда с още по-слаби от него и още по-некомпетентни служители - за да не се вижда собствената му немощ и да повдига собственото му самочувствие . Убеден съм и че това е една от основните причини да бъда нежелан в Общинския съвет на Родопи. 

И на края ще се обърна към всички 7218 души, които дадоха своя глас за мен на последните местни изори и ме подкрепиха:

Не смятам да се отказавам. Убеден съм че за в бъдеще ще мога да бъда по-полезен за жителите на Община Родопи като работя истински и на терен, а не стоейки редом до хора, които са готови да продадат принципите и обществения интерес за 30 сребърника. Днешната ми оставка не означава в никакъв случай край, а по-скоро ново начало на по-активна и ефективна работа от моя страна, което ще ми даде възможност да бъда по-близо и реално до всички хора в Община Родопи.

С уважение
Георги Цанков








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.11.2014 г.
0
 
 
Не съм гласувал за Цанков но го подкрепям, и не мога да не отбележа че, нашата община изостава както потъва държавицата ни . Ние все още нямаме канализации, няма култура, няма пътища. кражбите са ежедневие. ТОВА Е ОБЩИНА РОДОПИ.
+3
 
 
"Уважаеми съграждани, основен принцип на слабия и некомпетентен началник е винаги да се обгражда с още по-слаби от него и още по-некомпетентни служители - за да не се вижда собствената му немощ и да повдига собственото му самочувствие." ОСНОВЕН ПРИНЦИП В УПРАВЛЕНИЕТО НА ВСИЧКИ НИВА В България ОТ 09.09.1944.
+2
 
 
Нямам впечатления за Цанков и не мога да коментирам,но искам да попитам друго господата от община Родопи и най-вече кмета.Защо в нито едно село от община Родопи няма градски автобус или маршрутка,Катуница,Труд по близо ли са от Брани поле примерно или Белащица,Брестник,Марково,да не изброявам всичките,като населението на тези села е доста голямо и съм сигурен,че всеки превозвач би искал да вземе линиите за тези села.Дали пък не се дължи на факта,че зам.кмета по транспорта в общ.Родопи е Нейзи Таир,който има транспортна фирма и неговите рейсове обслужват въпросните села и не само тях от много години.Аз отговора го знам,но нека се даде гластност и кмета да отговори.А дано ,ама на дали.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ДЮШ на ВК Марица
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Hills of Rock 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: