ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо и още три отбора стреснаха Боби Михайлов и компания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 24.05.2014Коментари (8)5024
© Plovdiv24.bg
Кашата в "А" група е пълна само седмица след края на първенството. Това няма как да не притеснява хората в БФС, тъй като всички планове за новия шампионат могат да се преобърнат на 180 градуса в края на месеца. Както е известно, на 31 май трябва да стане ясно кои тимове ще получат лиценз за следващото първенство в елитната ни дивизия. Към момента обаче цели четири отбора са в графата висящи, а бъдещето им е обвито в гъста мъгла.

Най-големите драми са в лагера на Локомотив Пд. Никой, дори легендата Христо Бонев, не знае какво става на Лаута. В понеделник треньорът Александър Станков хвърли бялата кърпа, а няколко часа по-късно почти всички футболисти разтрогнаха договорите си по вина на клуба заради неполучени заплати. Така в момента Локомотив разполага с половин дузина играчи, но дори те не са сигурни, че през следващия сезон ще продължат да носят черно-бялата фланелка. Причината за това е повече от ясна. В последните седмици на Лаута няма ни вест, ни кост от собственика Коко Динев. Преди няколко дни той даде интервю, в което каза, че напуска клуба.

- Готов съм по всяко време да се оттегля и да дам или продам отбора на някого, който го е грижа. През втория период, откогато съм в Локомотив, не са натрупани нови задължения. Не са дълговете колосални за отбор от "А" група, нито дълговете ще доведат до започването от долните дивизии - отсече Динев. Веднага след изявлението на хазартния бос в Пловдив започна да се спекулира с имена на нови потенциални спонсори, но до момента въпросните инвеститори попадат само в сферата на добрите пожелания.

Не по-леко е и положението в лагера на Локомотив Сф. Футболистите имат да получават по две заплати, но няма кой да им ги даде. Собственикът на тима Николай Гигов отсече, че през лятото от клуба ще бъдат освободени поне 12 футболисти, като на тяхно място ще бъдат търсени нови. Към клуба от Надежда обаче вече са заведени няколко дела, като сред ищците попадат бивши треньори и играчи. Освен това има доста дела, които Железничарите са изгубили в съда. В момента от Надежда правят всичко възможно да спасят лиценза си, но за да стане това, собственикът на клуба Николай Гигов трябва да се бръкне с много пари до края на този месец. Сред ищците е и спортният концерн "Пума" заради неизпълнени условия по договора между двете страни.

Положението с новаците в елита - Марек и Хасково, пък най-сериозно притеснява хората на "Иван Асен II". Към момента и двата тима не покриват критериите на лицензионната комисия. Още преди месец двата клуба са получили предписания с нещата, които трябва да подобрят, за да получат лиценз. Най-сериозните проблеми на новаците в елита са свързани със стадионите, на които играят мачовете си, както и финансирането за следващия сезон.С оглед на проблемите на четирите клуба все по-сериозна изглежда възможността през следващия сезон в "А" група да играят не повече от 10 отбора. Според предварителните планове на БФС, елитната ни дивизия трябваше да бъде съставена от 12 отбора, които впоследствие да бъдат разделени на две шестици. При вариант с 10 тима в "А" група те трябваше да играят по четири пъти помежду си. Ако обаче Локомотив Пд, Локомотив Сф, Марек и Хасково не почнат първенството, то тогава БФС спешно трябва да мислят нов вариант, според който да бъде проведен шампионатът.

Източник: в."Меридиан мач"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Караибрахим
премахни филтъра

-5
 
 
А група трябва да е от 10 отбора.Нека тези отбори ги извадят от групата и на тяхно место да популнят броиката с Монтана и Добруйа.Това е наи доброто решение според мен,какво толкова се чудят от БФС.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Млад и неопитен рефер свири безинтересния мач между Лудогорец и Локо
Мениджърски трик или истина? Ботев и Локо искат белгиец от Етър
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Томаш: Още зимата загубихме шансове за Европа, трябва да знаем къде ни е мястото
Бурни овации, песни и мощна заря на "Лаута" при посрещането на героите от 2004 г.
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: