ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев изпусна бронза след класическа загуба от Литекс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:20 / 08.05.2014Коментари (176)10688
© Bulphoto
Ботев се прости с надеждите си да спечели бронзовите медали, след като загуби с класическото 0:3 от Литекс в Ловеч. Тимът на Станимир Стоилов изоставаше на 2 точки от ловчанлии и само победа запазваше шансовете на "канарчетата" за място в топ 3.

Въпреки това "жълто-черните" успяха да изпълнят целта си пред ръководството - класиране в евротурнирите, след като си осигуриха мач с шампиона Лудогорец във финала за Купата на България.

Възпитаниците на Миодраг Йешич доминираха тотално на пловдивчани през първата част и логично се оттеглиха с два гола аванс. Симеон Славчев откри резултата в 6-ата минута. Халфът се извиси в наказателното поле и засече с глава центриране от корнер за 1:0.

Джордан удвои преднината на домакините в 39-ата минута. Колумбиецът получи пас от дълбочина, елиминира Алесандру Бенга и с топовен изстрел прати топката неспасяемо в мрежата.

През втората част Мъри пусна в игра Мариян Огнянов и Луис Педро, които пораздвижваха малко играта на "канарите", но до чисти голови положение те така и не успяха да достигнат.

Уилмар Джордан сложи точка на спора в мача с втория си гол във вратата на Ботев в 68-ата минута. Таранът получи чудесен пас от Момчил Цветанов и засече центрирането в мрежата на Адам Стаховяк за крайното 3:0.

С победата Литекс си бетонира 3-то място с актив от 69 точки. Ботев остана 4-ти с 64 пункта.

Литекс - Ботев 3:0
1:0 Славчев
2:0 Джордан
3:0 Джордан

Литекс: Пиргов, Божиков, Бодуров-к, Миланов, Попов, Берберович, Славчев, Руменов (Цветков), Цветанов (Горанов), Асприля, Джордан

Ботев: Стаховяк, Минев-к, Спрокел, Бенга, Филипов, Иршак (Педро), Анисе (Огнянов), Сърмов, Ромарио (Цветков), Вандер, Хамза

Още по темата: общо новини по темата: 7
08.05.2014
08.05.2014
08.05.2014
08.05.2014
07.05.2014
07.05.2014
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на brytal
премахни филтъра

+3
 
 
а бе малгали прости как може да говорите за доган и за турция,4е вие имахте турски президент 80% от феновете си ви мангали ,ниамам думи дано са затриите комплексирани мангасари
+7
 
 
На Хамза заплатата му е голяма,а резултата никакъв го няма. На Вандер брадата му голяма,а гол няма ли да вкарва. Мъри ги тренира правилно, а играта върви неправилно. Милиони за селекция, на Бенин резиденция. Херо на хранилка ще се нареди,правилна та схема ще опозори. Сърмов мотиката да хваща и за Бенин да се нагажда. Цанко много ги разбира, шампионска лига ще открива. Срам,позор и безхаберие имат голямо парично измерение. Играта не върви,а Мъри договора си ще поднови. Тениската всичко ви предрече, и на срам ви обрече.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: