Пловдивски състезателки завоюваха златни медали по таекуон-до в Минск

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:06 / 15.04.2014
1379
Пловдивските състезателки Любина Лесова и Мирела Чилингирова завоюваха златни медали в категории до 69 кг. и до 75 кг. на провелото се в Минск, Беларус, Европейско първенство по таекуон-до I.T.F.

Освен на спаринг Мирела успя да спечели и сребърен медал на форма до 1-ви дан. Отборът на момичетата, състоящ се от шест състезателки взеха още първо място на чупене, второ място на спаринг, трето място на специална техника и трето място на форма.

"Изключителен успех за пловдивските състезателки, за първи път участват и двете на Европейско първенство, обикновено се разминават, но и двете се представиха блестящо и им благодаря за проявената воля. Силни болки в кръста на Любина и тежкото пътуване бяха наистина голямо предизвикателство за нея, но въпреки това тя показа много стабилна игра и с точни и правилни техники успя да вземе златото от състезателката от Чехия, минавайки през Испания и Русия. Мирела показа завидна техника, побеждавайки 75 килограмова рускиня, имайки предвид, че самата Мирела е 58 кг. ", сподели заместник председателят на Българската Федерация по таекуон-до и треньор на момичетата от Пловдив Костадин Димитров.

Останалите участници в националния отбор от Пловдив - Димитър Китипов при юношите успя успешно да се представи в отборните игри, но в индивидуалните игри остана извън класирането. Атанас Болчинов при децата също показа добра игра, но и той остана извън първите трима. В състезанието по самозащита Велчо Соколов и Димитър Китипов са на трето място.

България се прибира общо с 16 златни, 15 сребърни и 23 бронзови медала, което класира страната ни на второ място в Европа след Русия и преди Чехия.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).