ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Смели "канари" не се дадоха на шампионския орел въпреки съдията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:22 / 30.03.2014Коментари (125)19032
Лудогорец и Ботев завършиха наравно 1:1 в дерби мача от 30-ия кръг на "А" група. Христо Златински изведе домакините напред в 22-ата минута, но с гол в края на първата част на Алесандру Куртеан гостите стигнаха до заслужена точка на "Лудогорец арена". Така двата тима не успяха да се победят за трети път през този сезон. Преди това от редовния сезон срещата помежду им завърши 0:0 в Разград и 2:2 в Пловдив.

Шампионът пропусна страхотна възможност за гол още в 1-ата минута, когато Йерун Луму не успя да намери очертанията на вратата от няколко метра с глава. 

"Канарчетата" бързо отговориха с няколко атаки, но те така и не успяха да затруднят националния страж Владислав Стоянов.

В 22-ата минута домакините поведоха след доста спорна дузпа. Реферът Александър Костадинов посочи бялата точка за задържане на Спрокел в наказателното поле срещу Кайсара. Зад топката застана бившия играч на Локомотив Христо Златински, който хладнокръвно вкара за 1:0.

Кайсара пропусна да нокаутира "жълто-черните" минути след спечелената дузпа, но останал очи в очи с Адам Стаховяк не успя да го преодолее. 

В последните минути на първата част пловдивчани изнесоха играта в предни позиции и това даде резултат в 42-ата минута. Алесандру Куртеан матира Стоянов от пряк свободен удар. Румънецът технично насочи коженото кълбо в ъгъла на стража, който предварително тръгна в другата посока за 1:1.

През втората част двата тима вдигнаха оборотите и изнесоха доста добри 45 минути футбол за българския шампионат. 

Жуниор Кишада се отчете с нов пропуск за домакините в 50-ата минута. След разбъркване в наказателното поле на гостите топката попадна в Кишада, който от добра позиция не успя да уцели очертанията на вратата.

В 64-ата минута Куртеан не успя да се възползва от грешка на Владислав Стоянов и стреля силно от границата на наказателното поле, но топката профуча високо над напречната греда.

В последните минути задачата на "канарчетата" да си тръгнат с нещо от Разград стана доста трудна, след като Сърджан Лукин получи втори жълт картон за нарушение срещу Дани Абало. Въпреки това "жълто-черните" успяха да устискат до края и с гордо вдигнати глави си тръгнаха с точка от "Лудогорец арена". 

Лудогорец - Ботев 1:1
1:0 Златински 22'
1:1 Куртеан 42'

Лудогорец: Стоянов /к/, Кайсара, Ал. Александров, Моци, Шоко, Ешпиньо, Златински, Абало, Марселиньо (Платини), Луму (М. Александров), Кишада (Безяк)

Ботев: Стаховяк, Христов /к/, Спрокел, Лучин, Минев, Сърмов, Иршак, Анисе, Куртеан (Огнянов), Кортзорг (Бенга), Доре (Филипов)


Още по темата: общо новини по темата: 12
01.04.2014
30.03.2014
30.03.2014
30.03.2014
30.03.2014
30.03.2014
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на the_plovdivian
премахни филтъра

+15
 
 
Приятели, направихме много добър мач. Имах такова усещане, че дори може да ги бием и исках да ходя на мача, но утре съм на работа, мамка му, а да се прибера в 2 часа е... тъпо. Оставете Мъри да работи на спокойствие поне до края на сезона... и резултатите ще дойдат. Следващия мач трябва на всяка цена за пишем поне една тройка на Литекс. Всички на стадиона!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: