ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Този Локомотив е гордост за феновете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:01 / 30.07.2013Коментари (45)4177
© Plovdiv24.bg
Ако и след тези два мача на старта на някой не му харесва този Локомотив Пловдив, значи нещо му хлопа дъската и не е за стадиона, а за психодиспансера.

Преди началото на сезона всички предвиждаха между 0 и 0 точки за черно-белите при гостуванията на ЦСКА и Левски. Те обаче се оказаха 4 - спечелени със скоростно сглобен отбор, който продължава да се реформира в движение и тепърва ще става все по-опасен. Та този Локо Пд буквално пише историята. Защото дори в шампионския сезон 2003/04 смърфовете си тръгнаха със "зеро" точки при гостуванията на сини и червени. През 1972/73 Локо има "дрийм тийм", воден от Бонев и завършва втори, но губи с 0:2 от ЦСКА и 1:2 от Левски. Трябва да се върнем в далечната 1966 година, когато Зума и компания не падат при гостуванията си на грандовете, а правят на два пъти 0:0. Четири години по-рано Локо пак стиха до два хикса 1:1 насред София. Никога в 65-годишната история на А група Локо обаче не си е тръгвал с 4 точки от дома на колосите. Какъв по-голям триумф за феновете от това?! То не е кеф, то не е густо. 4 точки от Левски и ЦСКА са повече от 44 срещу Пирин ГД, Любимец и "нафтата" - има ли кой да го оспори?!

Историческите препратки достатъчно ясно показват безпрецедентния удар, постигнат от Локо на Коко. Всъщност собственика на клуба упражнява истински геноцид срещу Левски. Бизнесменът губи първия си мач с Локо от Левски през пролетта на 2010 г. След това обаче праща съперника в синя мъгла с четири победи и 2 загуби, включително едно изхвърляне от Купата на България с инфарктно изравняване в 94-тата минута на Венков. Така справката показва, че Коко Динев има 3 поредни победи над Левски, което не е било по силите и на най-мощните червени босове през последния половин век. Хазартният бос се противопостави успешно на сините дори с Вихрен, като постигна победа с 1:0 през есента на 2008-а и 0:0 през 2006 г.

Тези два мача опровергаха напълно критиците на Сашо Станков. Той показа, че може да вдъхне увереност за 2 толкова тежки гостувания и знае как практично да постигне целите си. Без много блясък - изчистено и академично Локо допусна само 1 гол в гостуванията на Армията и Герена, а си тръгна и с точки. Сега ще е интересно да видим, как черно-белите ще се справят със ситуацията в ролята на фаворит пред публиката на Лаута срещу отбори, като Черноморец и Славия. В момента Локо разчита на опитни играчи, за които не е необходим дълъг период на сработване, като започне от Мартин Камбуров и Електричката, и стигнем до Данчо Тодоров и Тунчев. Първите двама обаче със сигурност не са перспектива за цял мач и оптималният вариант е само единият да започва титуляр. Центъра на отбраната на Локо обаче е впечатляващ с присъствието на опитния Тунчев и Кавдански. Последният е един от най-незаслужено подценяваните бранители у нас, мислящ, не само добър в защита, но и в атака.

Двата големи плюса изглеждат новите чуждестранни попълнения Н`Дайе и До Кармо. Първият излъчва огромна мощ, а опитът му от Англия го прави безспорен №1 при въздушните двубои по терените на А група. При гола на почти двуметровия халф наобиколилите го Пелета и Везаловци изглеждаха като няколко средношколци. До Кармо пък блесна с футболен интелект и поглед върху играта, като тепърва се очаква да прикове вниманието върху себе си. И двамата вече дадоха нишан, че могат да се изправят в редицата с други открития на Коко Динев като, Дембеле, Фуртадо, Де Карвальо и Габриел Сичеро. А накрая дори и Наско Сираков може да се позамисли, и да поиска съвет кой играч да вземе от чужбина, вместо на Герена да се пълни с ментета като Кевин Бру и Прохаска.

Източник: в. "Меридиан мач"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на raid
премахни филтъра

+10
 
 
Локомотив винаги е гордост за феновете си, независимо в какво състояние се намира, кой му е президент и дали печели или губи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: