ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
VIP Dent е шампион на България по мини футбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 00:02 / 01.07.2013Коментари (14)4404
Пловдивският VIP dent спечели турнира ШАМПИОНСКА ЛИГА на България, още при първото си участие в надпреварата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Организираната от Българска Асоциация по Мини Футбол финална четворка, на игрищата в курортния комплекс Слънчев бряг, противопостави шампионите на Кюстендил, Стара Загора, Кърджали и Пловдив. Представителят на най-успешната мини футболна лига в града под тепетата Градска Футболна Лига, успя да отнесе конкуренцията и да спечели заслужено престижния трофей. Тридневната надпревара стартира отлично за VIP dent в петък, след като спечелиха с 4:1 над коравия отбор на "Феста" от Кюстендил. В същото време старозагорския "Ремиза" отвя отбора на "Байкал" (Кърджали) с 5:2. Това подлъга пловдивчани, което доведе до сериозно подценяване на кърджалии, с което протоколният на пръв поглед двубой в събота вечер, за малко да се превърне във фиаско за черно-белите. Все пак индивидуалната класа на Иво Гешев (VIP dent) измъкна отбора, с изравнително попадение за крайното 1:1. И както гласи изтърканото клише, късмета върви със по-добрите. Във втория двубой за деня "Феста" приземи "Ремиза", побеждавайки ги с 3:2, с което на практика ги лиши от титлата в шампионската лига. Така с точка преднина преди последния двубой, всичко в крайния изход на надпреварата бе в ръцете на пловдивчани.

Неделния ден започна с д

вубой между "Байкал" и "Феста". При победа кюстендилци запазваха шансовете си за титла, но не така мислиха техните съперници. След като бяха надиграни в по-голяма част от двубоя, все пак "сините" от Кюстендил успяха да стигнат само до равенство - 3:3. Така в последната среща, превърнала се във финал, пред момчетата от Стара Загора имаше само една перспектива - победа или всеки друг резултат ги пращаше на трето място в класирането. Разбира се, тази победа трябваше да бъде за сметка на "VIP dent", но пловдивчани показаха, че са сериозен отбор и след перфектна игра и тотална доминация, успяха да надиграят и победят старозагорци с 2:0. Материализирането на преднината се осъществи с две попадения на Димо Станков, което му донесе приза "ЗВЕЗДАТА НА ТУРНИРА", даваща се на най-полезния играч във финалната четворка.

След две победи и един равен, и без загубен двубой в целия елиминационен цикъл на "ШАМПИОНСКА ЛИГА", отборът на VIP dent стана третият ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ по мини футбол на БАМФ. До сега победители са ставали старозагорския "Верея" и столичния "Хъшове". По традиция наградата за шампионите в надпреварата е да представляват България на европейското първенство по мини футбол, организирано от European Minifootball Federation, което през 2013г ще се проведе в Гърция, на остров Крит през октомври.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Лаутер
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Помощникът на Керкез: Славия заслужи успеха! Трябва да се подобрим в защита
Десет от Славия победиха Ботев в голово шоу в София
Наша олимпийска шампионка на прага да прекъсне кариерата си
Хеттрик за 29 минути беляза победа с 10 гола на Спартак
Локо удари ЦСКА-София след обрат и силно второ полувреме на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: