ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Ботев напипа вярната схема
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 27.03.2008Коментари (0)3622
© Plovdiv24.com
Как се постигат осем поредни мача без загуба, ако не си Левски или ЦСКА? Това могат да кажат в Ботев. Пловдивчани са хит тази пролет, след като успяха да отстранят Локомотив (Сф) от турнира за Kупата на България, а после биха с 3:0 Славия за първенство. В Ботев не дават гръмки обещания, нямат звезди, а местни момчета, за които футболът е нещо повече от работа.

От края на есенния сезон ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и феновете се обединиха в името на клуба и успехите не закъсняха. Многобройните привърженици виждат в най-скоро бъдеще отборът да е отново в борбата за медалите. Предпоставките за това са налице. В края на миналата година клубът се сдоби с два мощни спонсора в лицето на бизнесмена Георги Гергов и на металургичния гигант КЦМ. Преди около месец собственикът на строителна компания "Арнаудов" също изрази желание да подпомага любимия си тим, отпускайки средства за премии на футболистите. Според информациите в Пловдив още мощни фирми се очаква да започнат да наливат пари в клуба.

Основният проблем на Ботев последните години бе следният: местният бизнес не се решаваше на подобна стъпка и за собственика Димитър Христолов бе изключително трудно сам да изгради отбор, който да се превърне във фактор. В настоящия момент финансовата стабилност е осигурена. Футболистите получават навреме заплати и премии. През новата година заплатите им бяха увеличени а същевременно с това и размерът на премиите. С още няколко класни попълнения пък може още следващия сезон да постигне желаните от феновете цели.

Пътят към евротурнирите пък може да се открие още това лято. Има обаче едно условие - Ботев да спечели Купата на България.

Положителната промяна в управлението на клуба настъпи с назначаването на Марин Бакалов за изпълнителен директор на клуба. Треньорът Тенчо Тенев вдъхна повече самочувствие и наложи агресивен и атрактивен стил на игра, което даде резултат. Плахата игра като гост вече е в миналото. Най-добре това усети Локомотив (Сф) в четвъртфинала за националната купа, когато Ботев взе победа 2:0 насред София.

Тенчо Тенев намери място в състава и за тримата си нападатели - Георги Христов, Георги Какалов и Дормушали Саидходжа. Треньорът не разполага с голям избор в средата на терена, но успя да се справи с наглед трудната задача. Той реши да преквалифицира доскорошните защитници Йордан Минев и Илиян Гаров в полузащитници, а те заиграха така, сякаш цял живот са били съответно ляв и дефанзивен халф. Ботев може би е отборът, който разполага с най-много универсални футболисти. Такъв е и Даниел Божков. Капитанът в момента е преквалифициран като десен бек, но без проблем се справя и на други постове в отбраната, а и като вътрешен халф.

Голяма част от футболистите играят заедно от няколко години и имат солиден стаж в професионалния футбол, въпреки че са на възраст между 21 и 24 години. Недолюбваният от феновете президент Димитър Христолов направи най-добрия си ход откакто е начело на клуба. През лятото на 2007 г. той се пребори с конкуренцията за подписите на Георги Христов и Николай Манчев от Марица. Христов прави фурор с играта и головете си и е апититна хапка за грандовете. Той заедно с Георги Какалов са сред най-конвертируемите футболисти в "А" група в момента. Известният с чепат характер и чести провинения Георги Какалов си заработи дори повиквателна за националния отбор. Промяната в поведението на ексцентричния футболист, който при миналогодишното първенство си изкара четири червени картона, е забележима. Йордан Минев също се представя добре.

От ръководството на Ботев на този етап заявяват, че смятат да градят силен отбор с амбиции, и обявиха, че няма да продават в България. Трансфери ще има само в чужбина, и то само при добра финансово оферта.
Вашият коментар


Източник: в. "7 дни спорт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: