ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (21)
Две млади момчета са бъдещето на пловдивския футбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 31.12.2012Коментари (16)13569
© Plovdiv24.bg
Неделев и Абушев в битка за топката на дербито, завършило 2:2 с техни голове
В отиващата си година е време за равносметки. Каква е равносметката за пловдивските Локо и Ботев? Те изпращат противоречива година.

Ботев за първи път от десетилетие е финансово обезпечен, с ясна ръководна структура и високи цели в първенството. Моментното класиране и резултати обаче не отговарят на амбициите и налетите средства в отбора, затова последва и треньорска рокада.

Локо е на противоположния полюс. Новият собственик Марешки е далеч от футбола, но за разлика от Цветан Василев не се е обградил с футболни съветници и се опитва да превърне клуба в печеливша фирма с редуциране на заплати и т.н. На фона на това "смърфовете" изнесоха силна есен и разчитайки предимно на млади футболисти, които израстват покрай опитното трио Котев-Златински-Георгиев, надскочиха очакванията.

Неслучайно двата отбора са толкова близо в класирането, но не това е общото между тях. Общото е бъдещето на пловдивската школа. И в двата отбора през есента грееха две млади звезди, продукт на местната школа, на която в отборите най-после дадоха шанс.

Тодор Неделев безспорно е голямата звезда на Ботев. Едва на 19 години, в обкръжение на разочаровали скъпоплатени чужденци, се наложи "жълто-черният" юноша да носи "канарчетата" на гърба си. Неговата игра често бе катализатор за представянето на отбора, а 5-те му гола и множество асистенции помогнаха на Ботев да не разочарова дори повече през този полусезон. Два от головете му бяха в дербито, където бе близо и до хеттрик, но това бе мачът, който го официализира като лидер на "канарчетата".

В другия лагер блести Рангел Абушев. За всички интересуващи се по-изкъсо от пловдивския футбол, отдавна е ясно, че Абушев притежава безспорни качества. Още като играч на Марица, преди няколко години, той бе смятан за един от най-големите таланти в пловдивския футбол. После обаче започна футболното му пътешествие из различни български клубове, където все нещо не му достигаше да се наложи, за да се върне в родния Локомотив, където намери своето място. Абушев е голмайстор на Локо от есента и с него са свързани надеждите на феновете за по-добро представяне през пролетта, особено на фона на постната селекция, която се очертава на "Лаута".

Изгряването на двете млади звезди е нещо знаково за Пловдив и местните школи. След толкова години, най-после отново местни момчета блестят в двата местни гранда. Местни момчета, които освен за заплата, играят и за фланелката, за емблемата, което не може да се очаква от скъпоплатени чужденци или български футболисти, непознаващи местната футболна история. Дано този факт накара футболните президенти да се замислят най-после и да погледнат по-сериозно на школата и на поотрасналите си възпитаници, които са пръснати из знайни и незнайни отбори във "В" група. В Ботев направиха първата крачка, започвайки строежа на базата в Коматево. Да се надяваме, че ще имат силите и смелостта да извървят целия път, защото Пловдив е място, където се раждат футболни таланти, просто трябва да им се дадат условие за развитие и място за реализация. После те ще се отплатят с голове и скъпи трансфери на Запад.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Slavi Gergov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив подписа договор с юноша на Левски, играл и в ЦСКА 1948
Георги Минчев показа отлична игра с глава, завърши сезона със 17 гола
Какво се случва в Ботев? Директор не отрече, че клубът ще напусне "Колежа"
С мисъл за финала: Ботев търси добър резултат в Кърджали
Новак Джокович бе уцелен с шише с вода по главата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: