ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (32)
Спортни клубове се обърнаха за съдействие към Каназирева по въпроса за билетите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 14.07.2011Коментари (2)4016
© Plovdiv24.bg
Спортни клубове и изтъкнати пловдивски спортисти се обявиха против покупката на билети за мачове с пари от бюджета и поискаха предложението за това да бъде оттеглено от дневния ред на днешната сесия. Недоволството им е формулирано в специална декларация до Общинския съвет, прочетена от Дани Каназирева, към която спортистите се обърнаха за съдействие. "Протестираме срещу предизборното купуване на гласове, маскирано като покупка на билети за футболни и баскетболни мачове със средства от общинския бюджет.

Възмущаваме се от опита този евтин популистки ход да се представи като мисъл за спорта и да се внуши, че "спортът като феномен не е оставен на произвола и на недостатъчната грижа на местната власт", както пише в мотивите към предложението за разпределяне на отпуснатите 300 000 лв. Напротив, спортът е оставен именно на произвола на съдбата, защото 4 години общината не направи нищо за него", пише в декларацията. Документът е подписан от баскетболен клуб "Марица - Кършияка" с председател Тодор Ненов, спортен клуб по бокс "Локомотив Пловдив" с изпълнителен директор Иван Пенев, спортен клуб "Кофукан -Пловдив", с управител Данчо Четалбашев, сдружение "Джикишинкай" айкидо доджо с председател на Управителния съвет Роберт Мелев, спортен клуб по бойни изкуства "СТ ГИМ"- Пловдив с председател Вихрен Илиев, сдружение Спортен клуб "Ронин", с председател Евгений Команов, боксов клуб "Ботев - Пловдив" с председател Огнян Нешев, спортен клуб "Виктори 1"-

(c) ПОТВ
кудо с председател Иван Манолов, спортен баскетболен клуб "3.6.9" с председател Васил Узунов, Ангел Биков - майстор на спорта по бокс, Огнян Аладжиев, майстор на спорта по хандбал, и Десислав Гунев - национален рекордьор на 100 м спринт. Спортистите заявяват още: "Грижата за спорта не е в това кметът да се снима с шампионите на Пловдив, нито пък в това да им връчва почетни звания. Още по-малко е в това да купува с бюджетни пари билети за мачове, с които после да се печелят гласоподаватели. Спортът се нужда от целенасочена и последователна политика, от инвестиции в материалната база, защото в Пловдив няма нито една голяма спортна зала, от средства за ремонт и поддръжка на наличните спортни съоръжения, които са в трагично състояние. Отпускането на 39 000 лв. за ремонта на стадион "Христо Ботев" няколко месеца преди изборите няма да реши проблема със занемаримените спортни бази, това е хвърляне на прах в очите на хората след един цял мандат на безхаберие. Няма как да бъдем заблудени, че кметският екип се е загрижил за спорта, и искаме промяна!" Протестът е подкрепен от клубове, които до такава степен са независими от община Пловдив, че имат смелостта да се подпишат в подобна подписка, много други също са съгласни с декларацията, но и мизерните средства, които получават, ги кара да се страхуват публично да заявявят своята позиция. "Категорично заставам зад всички спортни клубове, които са поставени в унизителното положение да чакат да им се подхвърлят трохи и това да се случва само преди избори", заяви Каназирева.
Още по темата: общо новини по темата: 7
14.07.2011
07.03.2011
24.01.2011
24.01.2011
24.01.2011
23.01.2011
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Гюро Михайлов
премахни филтъра

0
 
 
Тази Дани, или там както е истинското и име, първо много взе да разбира от спорт, като че ли предизборно; второ малко са прекалили с фотошопа - на живо си е доста сбръчкана; трето като гледам какви клубове са се обърнали към нея, мога да кажа добре, че ги изписахте иначе сигурно никога нямаше да чуем за тях!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте как Ботев я прегърна! Огромна "жълто-черна" радост, фенове нахлуха на терена
Зингаревич: Керкез остава със сигурност! Надявам се да печелим още трофеи!
Душан Керкез: Страдахме, но знаехме, че ще дойде нашият момент
Ботев прегърна Купата! "Канарчетата" подчиниха Лудогорец в спиращ дъха спектакъл
Най-великата пловдивска спортистка идва в родния си град
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: