ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (29)
Петър Павлов води националния мъжки отбор на България на Обиколката на Сърбия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 14.06.2011Коментари (1)1412
©
Главният треньор на КК "Цар Симеон 1898" (Пд) Петър Павлов ще води националния мъжки отбор на България на шосе по време на 51-вата Международна колоездачна обиколка на Сърбия, същинската част на която стартира днес.

Младият спец сменя държавния селекционер Тодор Колев, който има неотложни ангажименти с клубния си отбор "Коня Шекерспор - Хемус Вивело" в друг международен старт в чужбина.

Повиквателни за представителния ни държавен тим получиха капитанът и лидер на пловдивския "царски" клуб Пламен Димов, както и младежките национали Борислав Иванов и Светослав Недев.

От тима на "Несебър" пък са призовани бившият юноша и бивш състезател на "Цар Симеон 1898" Петър Бояджиев, Стефан Христов и Мартин Грашев.

Димов, Боби Иванов и Недев, заедно с Петър Бояджиев и Йовчо Йовчев защитаваха националното трико и на приключилата наскоро Обиколка на Румъния.

Първите четирима плюс Христов и Грашев сега сформираха националния ни мъжки отбор за тура на западната ни съседка, където изискванията са отборите да бъдат съставени от шестима състезатели. Шестимата вече направиха няколко тактически тренировки преди старта.

Международната колоездачна обиколка на Сърбия е най-голямото състезание на тази страна и е от много високия коефициент 2.2. Ползва се с реномето на най-силния тур на Балканите и едно от най-престижните състезания в Европа. 


Обиколката на Сърбия събира по традиция много елитни колоездачи от цяла Европа. Тя носи точки за световната ранглиста при мъжете и в нея участват топбегачи от Словения, Хърватска, Белгия, Германия, Унгария и Австрия. 


Надпреварата има доста приличен награден фонд и е включена в спортния календар на международния колоездачен съюз U.C.I. Тази година участващите отбори в нея са 21 хи се провежда се в рамките на 7 състезателни дни - в 7 етапа, с обща дължина на трасето от 1124,8 км. В първия състезателен ден е предвиден критериум с 5 обиколки по улиците на Рума по затворен маршрут от 109,8 км, но той е повече като атракция за зрителите и реклама на състезанието.

Същинският старт на надпреварата е от сръбската столица Белград, а първите му 133.5 км са до Лозница. Турът започва с общ старт, а в 3 от 7-те специални етапа има планирани тежки планински изкачвания по 15 километра, с премии за катерачи и за активност. Финалът му и тази година ще бъде в сръбската столица Белград.

Както е известно "Цар Симеон 1898" също имаше персонална покана за Международната колоездачна обиколка на Сърбия, но отказа участие в нея. Причината за отказа е включването на трима от водещите колоездачи на пловдивския велоклуб в националния мъжки отбор на България на шосе за двата силни старта - Международните колоездачни обиколки на Румъния и на Сърбия.

При това положение ръководството на "Цар Симеон 1898" реши да не изпраща свой представителен тим на тура на Сърбия. В пловдивския клуб прецениха, че при липсата на водещите им бегачи, няма да може да изпрати в западната ни съседка боеспособен и конкурентоспособен тим, който да се представи на ниво.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на mkehaiata
премахни филтъра

0
 
 
много способно мом4е,и добър педагок , браво
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Сезон за историята!
Кметът на район "Централен" открива шахматен фестивал "Първи уикенд"
Силно представяне на юношите на Асеновец (Асеновград)
Носител на Купата с Локомотив сменя отбора
Загорец с две визити в Пловдив за три дни, първата е в "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: