ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Стикерите за "Автокаско" отпадат, "Гражданската" се плаща накуп
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:44 / 26.05.2011Коментари (36)8923
© Plovdiv24.bg
Парламентът направи крачка към забраната на стикерите за застраховки "Каско" и "Кражба" върху колите. Глобата, ако не свалите лепенката след влизането на закона в сила, ще бъде 50 лева. Решено бе още застраховката "Гражданска отговорност" да се плаща накуп.

Новите изисквания целят прекратяване на наложени практики застрахователи да изискват задължително "пасивни маркировки". Според вносителите от Министерски съвет съществуващата система за маркиране по никакъв начин не е доказала своята ефективност за намаляването на кражбите на автомобили.

Законопроектът е внесен от МВР. Той забранява и заплащането на маркиране на автомобили. Това на практика означава, че фирмите, които се занимават с тази дейност, ще изгубят оборот между 40 и 60 милиона лева годишно.

При обсъждането мненията на депутатите се разделиха по въпроса дали мярката ще намали, или увеличи кражбите на автомобили.

"Махането на всички обозначителни знаци може вместо да намали, да увеличи посегателствата над автомобилите. Този въпрос, не се лъжете, по този начин не се решава. Ако има застрахователни компании, които имат незаконен бизнес, с този закон вие този проблем не го решавате", заяви Мартин Димитров от Синята коалиция.

"Вие какво смятате, че подземният свят е технически неграмотен и сега няма да вземе мерки и по друг начин да се фиксира при кой сте застраховани? Каква е вината на шофьора, че той иска да си защити колата, та ще му вземат 50 лева, ако има съответния стикер? Така че вместо МВР да се бори с кражбите, тя поема борба с някои застрахователи. От едната страна е г-н Цветан Цветанов, който е автор на тази идея и иска тя да бъде реализирана, а от другата страна е Алексей Петров, който трябва да бъде наказан", коментира Петър Димитров от Коалиция за България.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Плащането на ГО на една вноска няма нищо общо с политиката, а с улесняването на контролните органи да проверят дали автомобила има ГО. До колкото знам контрола скоро ще е автоматичен. При сегашната система е почти невъзможно да засекът по номер на табелата на автомобила дали има ГО или няма, защото както писах и по-долу има тарикати, които плащат първата вноска и после "забравят". Чисто технологично е доста трудно да и коства МНОГО време да се проверят такива тарикати (имам впредвид само по номера на табелата). България е с най-висок процент на автомобили без ГО, нали все пак искате като излезнете в Европа и да се чувствате ОК с БГ ГО, а не при един евентуален проблем да ви пратят сметка от 15к еур. защото разбирате ли БГ застраховките не били легитимни и не отговаряли на ЕУР стандартите... Всичко се прави за ваше добро, драги ми недоволковци...
0
 
 
Не ме интересува стикера за гражданската дали го има или не, но това за плащането накуп е ужасно малоумно. Аз ако имах пари да си я купя накуп, много ясно, че нямаше да ходя 4 пъти да се разкарвам и да търпя и оскъпяване... Идиоти..
+1
 
 
защо нормалните хора недоволстват срещу махането на стикерите !? Нали все пак има-няма стикер, който си има КАСКО и му се случи нещо на колата ще го обезщетят. Като искаме да сме европейци трябва малко да разсъждаваме като тях. Мисля , че всички помним годините когато като не си платиш каското и ти крадат колата( същите тея застрахователи), но това си е родната България.
+3
 
 
Остана да върнат член първи от конституцията и нещата са на място. Може да си спретнат и масова национализация на имуществото на длъжниците (нали това е целта) и щедро да ни дарят с благословията да поживеем докато решат на тази територия. ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ, САМО БОИКО, ЦВЕТАНОВ Е СЛЪНЦЕТО В ОЧИТЕ МИ, иначе съм нормален за тези географски ширини.
+3
 
 
Има енда приказка, която ще цитирам: "Обичам родината....мраза държавата."
Ми, какво правя... Бича айляк, като истински пловдивчанин!
на 26.05.2011 г.
+4
 
 
Идва ми на ум една единствена дума - и ще я напиша с главни букви, за което се извинявам- БОЙКОВЩИНА!!!
-3
 
 
мисля че е по добре бойко от колкото 3ната куалисия която беше преди на чело с феса :)
+1
 
 
няма да има винетки и драждански те и без това пътищата са ужас от кратери
+6
 
 
Това правителство твърдо е решило да съсипе народа!Браво!!!!!Що не вземете да си ходите,палячовци?????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: