ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев мина и през Загорец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:56 / 23.03.2011Коментари (63)15141
© Plovdiv24.bg
Макар и трудно Ботев успя да се наложи при визитата си на Загорец с 2:1.
 
В 5-ата минута Ботев достигна до първото опасно положение в мача. Николай Манчев центрира от дясно, Байрев отклони топката в пеналта към Атанас Курдов, но нападателят стреля страни от вратата.

"Канарчетата" изцяло доминираха през първите минути на двубоя за разлика от своя опонент, но до чисти голови положение така и не се достигна до двете врати.

В средата на първото полувреме Атанас Курдов овладя една топка в центъра на терена, опита се да изведе на стрелкова позиции Тодор Тимонов, но защитник от Загорец се намеси блестящо и изби топката.

През втората част "канарчетата" започнаха по-активно двубоя и още в 47-ата минута реализираха първата опасност пред вратата на домакините. Светослав Асенов проби по крилото, подаде в пеналта към Атанас Курдов, нападателят стреля, но топката бе изпита от защитник на домакините, след което попадна в халфа Николай Манчев, той стреля но нацели горната греда.

В 60-ата минута още в първата си опасност пред вратата на Ботев, домакините от Загорец реализираха гол. Нападателят на домакините Кьосев излезе на стрелкова позиция и хладнокръвно реализира.

След гола "канарчетата" се хвърлиха в предни позиции с цел изравняване на резултата. В 64-ата минута Ангел Рахов бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и с прецизен удар успя да изравни резултата.

Пет минути след изравняването на гола, Ботев получи право да изпълни дузпа. Йордан Минев проби по фланга преодоля играч на домакините, навлезе в пеналта и защитник на Загорец го фаулира. Зад топката застана голмайстора на "канарчетата" Атанас Курдов, който хладнокръвно вкара за 2:1.


Десет минути преди края на двубоя Ботев можеше да реши всичко в този мач. Капитана на отбора Манчев изведи по блестящ начин Илиян Христов сам срещу вратаря, но стража на Загорец се намеси блестящо и парира ударът.

В 85-ата минута домакините можеха да достигнат и до втори гол в мача. Голмайстора Кьосев излезе сам срещу Илия Николов, но стража на "канарчетата" се намеси блестящо.

До края на мача липсваха головите положения пред двете врати и така Ботев записа поредната си победа в Югоизточната В група.

 

Още по темата: общо новини по темата: 2
22.03.2011
22.03.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на LUD
премахни филтъра

+5
 
 
Най-трудният ни мач от началото на сезона. Първото полувреме ни беше трагично, даже не владеехме топката, както обикновено. Второто играта значително се подобри, като голът на Загорец допринесе доста за нашето активизиране. Лимона и Илия Николов бяха доста слабички, бих отличил Минев, Светльо Асенов и Рахов. Най-важното е, че показахме характер и ги обърнахме за 5 минути. САМО БОТЕВ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Бронзов медалист с Ботев става шеф в ЦСКА-София
Обявиха съдията за финала! Вече е свирил Ботев - Лудогорец, дава пресконференция
Властелинът на сухите мрежи в отлично настроение преди финала
Изненада! Ботев няма да тренира в София преди финала
Сдружение ПФК Ботев: Не можем да спим от напрежение преди финала!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: