ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кризата накара висшисти да стават метачи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:51 / 01.02.2011Коментари (14)4803
© Plovdiv24.bg
Наплив от кандидати за работа регистрира общинската "Чистота" в Пловдив. Сред тях имало и висшисти, разкри управителят Радослав Кошински. Той твърди, че кризата е стигнала дъното и все повече хора с образование са готови да лъскат улиците, само и само да имат препитание.

"Такова чудо не помним. През 2008 г. непрекъснато обявявахме свободни места за чистачи и шофьори. Тогава имахме остър глад за работници - най-вече за сметосъбирачи, които да вдигат казаните", припомни той. Много от подчинените му тогава напускали и отивали да се трудят в тухларната. "При най-малката забележка, хвърляха екипировката и си тръгваха. Шофьорите ни ставаха тираджии, а машините ни стояха без водачи", каза Кошински.

Сега ситуацията се обърнала. Статистиката, че безработицата е 9%, била нереална. Огромен брой хора кандидатствали напоследък в пловдивската "Чистота" въпреки ниските заплати. Чистачите получавали чисто 280 лева, а шофьорите и контрольорите - 500.

Въпреки ниските възнаграждения, имало към 100 молби за работа. Поне 30 от тях били на хора с образование. Част от тях кандидатствали за контрольори и шофьори.

"Имахме наскоро случай, когато дойде висшистка и поиска да стане чистачка. Искаше да мете администрацията за 280 лева на месец", разкри Кошински. Според него, щом такива хора прибягват към "Чистота", значи положението никак не е добро.

Кризата спряла и текучеството на работници в комуналното предприятие. Много от хората се страхували да не загубят препитанието си и се стараели. А преди години напускали вкупом.

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
"Кризата накара висшисти да стават метачи" - е, така ще е, след като през последните 21 години много бивши "метачи", "боклукчии" и "боклуци" станаха "висшисти", редници станаха генерали, крадци станаха банкери, проститутки станаха деПУТатКИ, комунисти станаха "демократи", цигани станаха партийни лидери...
-2
 
 
Аз самият съм висшист и работя в складова база като товарач. Не се оплаквам - като за БГ-то взимам съвсем прилична заплата,просто ми е обидно,че умните и интелигентни хора в тая изгнила държава /не говоря за себе си/,са подложени на геноцид и работят като чистачи,хамали и продавачи,а на запад стават специалисти от най-висок клас - говоря за хората с висше образование,не за боклуците,дето са си купили дипломите. Не мрънкам,но ми е така напушено,че съм готов да хвана АК-то 47,както в казармата и да изтрепя всички,дето ни натикаха на дъното на Европа,стига някой да организира подобно "мероприятие".Не толкова заради себе си,а заради бъдещето на детето си и другото,което чакам скоро да се появи на бял свят.
+1
 
 
Ужасно,много тъжно,сиво и мрачно....Това ли е България,сега...!!?????
-2
 
 
Говорете си каквото искате ама тея на снимката хич не ми мязат на вишистки. Иначе ситуацията е кофти, но според мен ще стискаме още малко зъби, моята прогноза е до септември, фирмите ще започнат да си стъпват на краката и ще наемат персонал ;) Лично се надявам, и съм оптимист до мозъка на костите си. До тогава стига сте писали коментари ми се хващаите на работа :):):)
+1
 
 
Това е напълно нормално и не важи само за България. Миналата година м. януари, в пика на кризата в САЩ, шофьорът на шатъла който бях наел да ме вземе от летището в ЛА беше бивш банкер в Чейс. Не на някое кой-знае колко високо ниво в йерархията на компанията, разбира се, но все пак е взимал в най-лошия случай 35,000 годишно. След разчистванията в банковия сектор останал без работа и в рамките на 3 дена вече беше се хванал да работи като шофьор и да вади не особено много пари, но все пак достатъчно, за да се изхранва докато на хоризонта не излезе нещо по-подходящо за него. Изпълняваше си работата повече от перфектно, в интерес на истината, беше най-добрият шофьор, който съм имал до момента, в смисъла на това, че беше приятно контактен и естествено любезен. Такива "деградации" в Северна Америка са много често срещано явление и дори често се случва да не те наемат на подобна по-ниска позиция, защото си прекалено квалифициран за нея и им е ясно, че ще поработиш месец-два-три и после ще изчезнеш. Добре е, че и в България има вече такива течащи процеси, тъй като това е много полезно за ценностната система на българина, който смята возенето в градския транспорт за обидно нещо, примерно.
+6
 
 
Цар Киро-Президент! /Ега ти държавата!/ В преброяването ще се пиша - папуас!
+7
 
 
Ужас!!!! Затова, който може да се спасява навън, който неможе като мен (лични причини) ще се мъчи и чуди как да върже двата края.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
Електронно таксуване в градския транспорт
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: