ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Георги Търновалийски откри семейно тържество "Прощъпулник"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:21 / 29.11.2010Коментари (0)1436
©
Днес в Пловдив фондация "За Нашите Деца" организира прощъпулник на дете, на което социалните работници на организацията са помогнали да бъде заедно със семейството си. Тържеството беше открито от Георги Търновалийски - заместник-кмет по социалните дейности на Пловдив и Елка Налбантова - директор "Развитие" във фондация "За Нашите Деца". Историята на двама родители, отраснали в детски домове, останали без подслон, но преборили се за своето щастие беше отпразнувана с първите крачки на най-малкия им син.

Със събитието фондация "За Нашите Деца" цели да насочи общественото внимание към българските семейства, които имат трудности в отглеждането на децата си и се нуждаят от подкрепа, за да не бъдат принудени да ги изоставят в социален дом.

Преди същинския ритуал, Елка Налбантова представи статистиката на фондация "За Нашите Деца" пред представители на пловдивска община, отделите за закрила на детето от пловдивски регион и медиите. От началото на годината социалните работници на фондацията са спасили 198 деца от живот в институция. Благодарение на центъра на "За Нашите Деца" в град Пловдив 62 деца останаха със семействата си. Тези деца днес се радват на индивидуалната грижа на родителите си. Центърът в Пловдив подкрепи и над 140 деца и семейства с услуги за семейна подкрепа.

"Първите крачки в живота трябва да бъдат подкрепени. Знам, че днес сме се събрали да празнуваме първите крачки на Марти, едно дете, чийто първи крачки ще се случат с подкрепата на неговото семейство, но не мога да не изразя своята болка, че близо 7000 български деца правят своите първи крачки в дом, сами. За тях няма прощъпулник, а много често няма бъдеще и надежда. Екипът на фондация "За Нашите Деца" вече 18 години работи, за да бъдат всички първи крачки у дома, пред любящия поглед на мама и татко." - каза в своето приветствие Елка Налбантова от фондация "За Нашите Деца".

От своя страна заместник-кмета на Пловдив по социалните дейности Георги Търновалийски поздрави фондация "За Нашите Деца" за техния дългогодишен ангажимент за подпомагане на българските деца.

"Щастлив съм, че благодарение на доброто партньорство на фондация "За Нашите Деца" и община Пловдив, днес имаме повод за радост и празник. Нека повече български деца да имат шанс да растат в семейна среда и нека имаме повече поводи като днешния." - добави още той.

Накрая на събитието малкият Марти, за когото беше организиран прощъпулникът, избра шивашки комплект, който символизира професията на шивача. Елка Налбантова пожела на детето, когато порасне да избере достойна професията, която ще му носи удовлетворение и спокойствие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в София
Първа лига, сезон 2023/2024
Женски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: