ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Революционно предложение! Ботев поиска финалът за Купата да е в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 14.03.2024Коментари (12)6604
© Plovdiv24.bg
Ръководството на ПФК Ботев Пловдив разпространи декларация, с която поиска финалът за Купата на България през настоящия сезон да се играе на стадион "Христо Ботев".

Шефовете на "канарчетата" са изпратили писма до кмета на град Пловдив - Костадин Димитров, както и до БФС, с аргументи за своето предложение.

"Жълто-черните" са на полуфинал за Купата, където съперник ще е отборът на ЦСКА-София. В другия полуфинал се изправят Лудогорец и Хебър (Пазарджик).

В началото на сезона от БФС посочиха Националния стадион "Васил Левски" като място, на което да се проведе финалния сблъсък.

Представяме на Вашето внимание текстовете на двете писма:

ДО

Г-н Костадин Димитров

Кмет на Община Пловдив

Уважаеми г-н Димитров,

Обръщаме се към Вас със смелата идея за довеждането на финала от турнира за Купата на България този сезон (23/24) в нашия град.

Традицията повелява финалната среща да се играе на националния стадион "Васил Левски“ в София, но настоящата реалност, що се отнася до състоянието на спортното съоръжение, предлага по-добра алтернатива.

Новият стадион "Христо Ботев“ в Пловдив е единственото съоръжение в България, което отговаря на всички изисквания, гарантиращи осигуряването на адекватни условия за провеждане и посещаване на футболна среща от такъв калибър.

ПФК "Ботев“ е участник в предстоящите полуфинални срещи от турнира за Купата на България, но нашето предложение не е свързано с егоистични подбуди, тъй като футболът е игра, в която можеш, както да спечелиш, така и да загубиш.

Без значение дали представителният ни мъжки отбор ще успее или не да се класира за финалната среща в надпреварата, ние считаме, че за развитие на българския футбол и за неговия по-добър имидж е редно да се предложат най-добрите възможни условия.

Силно вярваме, че Община Пловдив има позициите и авторитета официално да предложи стадион "Христо Ботев" за домакин на финала и заедно да се насладим на пълната палитра от емоции, които може да създаде този знаков за футболната ни история турнир.

Ако и Вие споделяте това вярване, молим да изпратите официално писмо до Българския Футболен Съюз, за да се задейства процедурата.

ДО

Български Футболен Съюз

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към Вас с молба да преразгледате решението си финалът от турнира за Кумата на България да се изиграе на стадион "Васил Левски“ в София.

Традицията повелява финалната среща да се играе на националния ни стадион, но настоящата реалност, що се отнася до състоянието на спортното съоръжение, предлага по- добра алтернатива.

Новият стадион "Христо Ботев“ в Пловдив е единственото съоръжение в България, което отговаря на всички световни тенденции и изисквания, гарантиращи осигуряването на адекватни условия за провеждане и посещаване на футболна среща от такъв калибър.

ПФК "Ботев“ е участник в предстоящите полуфинални срещи от турнира за Купата на България, но нашето предложение не е свързано с егоистични подбуди, тъй като футболът е игра, в която можеш както да спечелиш, така и да загубиш.

Без значение дали представителният ни мъжки отбор ще успее или не да се класира за финалната среща в надпреварата, ние считаме, че за развитие на българския футбол и за неговия по-добър имидж е редно да се предложат най-добрите възможни условия.

Призоваваме ви да промените мястото, където ще се проведе финалът за Купата на България, за да се насладим заедно на пълната палитра от удоволствия, които може да създаде този знаков за футболната ни история турнир.
Още по темата: общо новини по темата: 152
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
24.04.2024
24.04.2024
23.04.2024
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Posejdon
премахни филтъра

+1
 
 
Пловдив заслужава да приема финали - и на двата стадиона. При 100 милиона налята обществена пара там, дори е задължително. НО ако утре спечели някой от солташаците на сегашното управление на БФС, Пловдив скоро няма да види финали и мачове на национала. БФС не са забравили историята от мача с Унгария.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: